уторак, 18.децембар 2018
Насловна / Догађаји / Изграђен нови мост код манистара Свети врачи у Врачеву

Изграђен нови мост код манистара Свети врачи у Врачеву

Изградњом новог моста на реци у близини манастира Свети врачи у селу Врачево на падинама Рогозне, донатор Унмик администрација је омогућила да се побољша комуникација до села у којима заједно живе Срби и Бошњаци и да веран православни народ брже и сигурније стигне до ове светиње. На дан славе  Светих Козме и Дамјана манастиру је дариван нови мост рекао је владика Рашко призренски Теодосије. То је добар знак за све оне који живе на овом подручју и порука да опстану на вековним огњиштимаГрадоначелник Лепосавића Драган Јаблановић се захвалио представницима Унмика који су се заложили да се овај мост изгради и позвао да се и даље укључе у побољшању услова живота људи.

Заменик специјалног представника Унмика Џенифер Браш је истакла да је веома поносна што људи на овом простору живе у заједништву и слози и да се нада да ће и овај мост још више да их споји и уједини.

Код манастира Светих Врача традиционално је одржан велики народни сабор, а владика Теодосије са свештенством и монаштвом служио је свету литургију.

Погледајте и ову вест

rok fest leposavić

РОК ФЕСТ ЛЕПОСАВИЋ – 13.09.2018. 20h

Чекамо вас да се дружимо уз добар Рокенрол 13.09.2018 у 20h. Наступају: Мијо Бурић, ЕЛ-34, …