ponedeljak, 6.april 2020
Naslovna / Događaji / Akcija obilaska socijalno ugroženih porodica se nastavlja – Predsednik obišao selo Jošanicu
obilazak ugrozenih porodica leposavic

Akcija obilaska socijalno ugroženih porodica se nastavlja – Predsednik obišao selo Jošanicu

Poseta je započeta obilaskom porodice Vladimira Radojkovića. Ova vredna porodica koja se bavi obradom 10 ha zemlje kao i uzgojem svinja  obratila predsedniku za pomoć zahtevom za cisternu za osuku – tečno đubrivo, zatim građevinski materijal za izgradnju nove štale, kako bi proširili stočni fond, kao i izgradnja septičke jame kapaciteta 100 m³.

U skladu sa sprovedenim aktivnostima koje se na teritoriji opštine Leposavić svakodnevno sprovode u cilju pružanja pomoći i podrške porodicama koje žive u lošim socio-ekonomskim i stambenim uslovima, nakon nedavnog  obilaska porodice Krasimira Šmigovića i upoznavanja sa teškim uslovima u kojima ova porodica živi, tačnije bez kupatila, lokalno rukovodstvo uslišilo je zahtev porodice Šmigović i nakon samo nekoliko dana obezbeđen je građevinski materijal i sanitarija za kompletnu izgradnju i  uređenje kupatila. Takođe, uzimajući u obzir i druge potrebe ove porodice, opština Leposavić obezbedila je i invalidska kolica, koja su tokom današnje posete uručena  domaćinu Krasimiru na korišćenje. Tim povodom, domaćin se u ime porodice Šmigović zahvalio predsedniku Privremenog organa opštine Leposavić na brzom i efikasnom rešavanju problema koji im je onemogućavao normalno odvijanje životnih aktivnosti. Predsednik Todić je ovom prilikom naglasio da je opštinsko rukovodstvo, u skladu sa potrebama i problemima koje su imali prilike da čuju prethodnih dana, izašlo u susret meštanima i upravo danas realizovalo pomoć, konkretno ovoj porodici Šmigović. On je dodao i da su dopremljena  drva za ogrev starici Milici Pavlović.

Poseta je dalje nastavljena obilaskom porodica Mladena i Milana Ivanovića. Mladen vredni i skromni radnik RMHK Trepča ima finansijski poteškoća jer mala plata ne podmiruje potrebe petočlane porodice a posebno nakon strašnih komplikacija koje je imala supruga na porođaju sa trećim deteteom . Pet hiruških intervencija nije rešilo zdravstveni problem te će morati da se iznađu i dodatna sredstva kako bi se supruga Tanja podvrgla i šestoj operaciji , nadamo se do potpunog ozdravljenja. Koliko su sredstva potrebna ovoj porodici nije potrebno ni pričati ali je predsednik Todić odlučan da ovoj porodici pomogne u narednom periodu. Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić u pratnji saradnika obišao je danas  i porodicu Milana Ivanovića koja živi u selu Jošanica. Ova porodica broji osam članova, a od skromnih primanja koja Milan ostvaruje kao zaposleni u RMHK „Trepča“ – flotacija Leposavić, ne mogu se podmiriti sve njihove potrebe. Ceneći okolnosti u kojima ova višečlana porodica živi, i uzimajući u obzir njihove neadekvatne stambene uslove, opština Leposavić je porodici Ivanović dodelila stan u zakup na određeno vreme u stambenoj zgradi u Leposaviću, i tim povodom, narednih dana biće im uručeni ključevi. Tokom posete, Ivanovići su izrazili veliku zahvalnost opštinskom rukovodstvu, jer im je dodelom stana rešeno jedno od najvažnijih životnih pitanja.

Podršku opštinskoj delegaciji tokom današnje akcije obilaska porodica pružila je, kao i prethodnih dana, ekipa lekara Doma zdravlja Leposavić

Pogledajte i ovu vest

Polaganje kamena temeljca za učenički dom u Lešku

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, …