ponedeljak, 6.april 2020
Naslovna / Događaji / Akordi Leška – Prvi glas Ibarske doline

Akordi Leška – Prvi glas Ibarske doline

Manifestacija „Akordi Leška“ – Prvi glas Ibarske doline i ove četrdeset devete godine zaredom okupila je u Lešku pevače amatere iz opštinskih mesta od izvora do ušća Ibra.

Organizator je Centar za kulturu „Sava Dečanac“ uz materjalnu pomoć Privremenog organa opštine Leposavić i brojnih sponzora.

Manifestaciju je otvorio predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić. On je pozdravio učesnike iz devet mesta u dolini Ibra i uz poruku da najbolji pobedi poželeo im prijatan boravak u Lešku.

Svojevrsnu reviju mladih i talentovanih pevača ocenjivao je žiri, koji je za prvi glas Ibarske doline proglasio Aleksu Mihajlovića iz Zvečana. Primajući priznanje i nagrade on je posebno naglasio da je srećan zbog toga i da će nastaviti da se muzički usavršava uz negovanje tradicije i folklora sa ovih prostora.

Estradni umetnici Biljana Jevtić i Aleksandar Ilić ocenjivali su učesnike. Oni su izjavili da su svi učesnici na svoj način pokazali znanje i umeće, ali da je žiri bio prinuđen da proglasi najboljega.

Takmičare i estradne umetnike pratio je orkestar Ljubiše Pavkovića. On je posebno naglasio da je srećan da uvremenu u kojem se peva sve i svašta kad vidi da mladi ljudi, kroz pesmu, neguju svoju tradiciju.

Dugogodišnji radnik u Centru za kulturu Gojko Milivojević je posebno naglasio da je ove godine na „Akordima“ učešće uzeo veliki broj kvalitetnih, mladih pevača i da je u odnosu na ranije godine i broj publike povećan.

Iduće godine „Akordi Leška“ slave jubilej pedeset godina trajanja, pa u Centru za kuturu najavljuju brojne aktivnosti u pripremi organizacije ove najstarije manifestacije u Dolini Ibra.

Pogledajte i ovu vest

Polaganje kamena temeljca za učenički dom u Lešku

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, …