ponedeljak, 1.jun 2020
Naslovna / Događaji / Apostolova u poseti Opštini Leposavić

Apostolova u poseti Opštini Leposavić

“U Opštinu Leposavić Evropska unija je do sada uložila oko pet miliona evra, a ulaganja će i ubuduće biti nastavljena”, rekla je prilikom posete ovoj opštini šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu. Šefica Kancelarija Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova sastala se sa predsednikom Opštine Leposavić Zoranom Todićem sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj podršci Evropske unije, kao i o budućim ulaganjima u ovu opštinu.

“Za nas je veoma važno da se usresredimo na oblasti u kojima je moguće otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje mladih obrazovanih ljudi. Iako smo prethodnih godina imali dosta problema, sve što ćemo zajedno raditi svi odobreni projekti i njihovo sprovođenje, biće transparentno”, rekla je Apostolova.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić zahvalio se Apostolovoj na poseti i rekao da se nada pomoći Kancelarije Evropske unije u rešavanju dugogodišnjeg problema građana Leposavića sa vodosnabdevanjem.

“U proteklom periodu kancelarija EU na Kosovu je puno finansijski pomagala razvoj naše opštine, kako kroz infrastrukturne projekte tako i kroz individualne poljoprivredne projekte za mala i srednja preduzeća. Ono što sam ja mogao da zaključim je da smo danas dobili uveravanje od predstavnika EU da će oni da razmotre da reše jedan od gorućih problema sa kojima se suočavaju naši građani a to je problem sa vodosnadbevanjem. Ja se nadam i uveren sam da ćemo u skorijoj budućnosti imati na raspolaganju finansijska sredstva iz fonda EU kako bismo rešili ovaj problem”, kaže Todić.

U različite projekte u Leposaviću Kancelarija Evropske unije na Kosovu do sada je uložila oko pet miliona evra. Sredstvima Evropske unije renoviran je Dom zdravlja, dok je u predškolsku ustanovu u Lešku uloženo oko milion evra.

“Mi želimo da ulažemo više, posebno u obrazovanje. Pored ovih projekata Evropska unija je odobrila preko 2,5 miliona evra u infrastrukturu, razvoj malih i srednjih preduzeća, poljoprivredu i preradu hrane u opštini Leposavić. Što se tiče fonda za razvoj, mi ohrabrujemo opštinu Leposavić da iskoristi sve svoje mogućnosti. Očekujemo da opština dobro pripremi projekte će Odbor za razvojni fond ozbiljno razmotriti”, rekla je šefica Kancelarije EU na Kosovu.

Nakon sastanka Apostolova je sa predsednikom opštine obišla i hram svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću.

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da će Opštinski štab za vanredne situacije u saradnji sa …