ponedeljak, 6.jul 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Država Srbija ulaže značajna sredstva u realizaciju infrastrukturnih projekata i razvoj opštine Leposavić

Država Srbija ulaže značajna sredstva u realizaciju infrastrukturnih projekata i razvoj opštine Leposavić

U okviru današnje posete opštini Leposavić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zajedno sa predsednikom opštine Leposavić Zoranom Todićem, načelnikom Kosovsko-mitrovičkog upravnog okruga Slavkom Simićem, kandidatom Srpske napredne stranke za narodnog poslanika Milanom Savićem i saradnicima, obišli su najpre radove na adaptaciji i sanaciji Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Sočanici.
Za opštinu Leposavić, ovo je još jedna veoma važna investicija koju realizuje Vlada Republike Srbije, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, u okviru nacionalnog investicionog plana predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kojim su predviđena do sada najveća ulaganja u srpske sredine na Kosovu i Metohiji. Za realizaciju ovog projekta Vlada Republike Srbije izdvojila je finansijska sredstva u iznosu od 33.385.338 dinara.
Nakon toga, delegacija koju predvodi predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić, obišla je radove na izgradnji stambene zgrade od 12 stambenih jedinica u Sočanici. Zgrada je namenjena stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova i stambeno ugroženog stanovništva sa teritorije opštine Leposavić. Vrednost ovog projekta za čiju je realizaciju sredstva obezbedila Vlada Republike Srbije iznosi 42.487.405 dinara.
U skladu sa planom posete, obiđeni su i radovi na izgradnji Učeničkog doma za potrebe Poljoprivredne škole Priština sa sedištem u Lešku. Osim gradnje, projektom je predviđeno i opremanje ovog savremenog, reprezentativnog objekta smeštajnih kapaciteta za 100 učenika. U pitanju je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine Leposavić, za čiju je realizaciju Vlada Republike Srbije izdvojila 237.193.600 dinara.
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović istakao je ovom prilikom da je pogled i vizija države Srbije za budućnost svih ljudi koji žive ovde, za svu našu decu, i za budućnost generacija koja dolaze, upravo da prave učeničke domove, nove škole i stanove kako bi naš narod imao najbolje moguće uslove za život, kako ovde na Kosovu i Metohiji, tako i u svim drugim delovima Republike Srbije.
Osvrnuvši se na realizovane projekte, ali i buduća ulaganja u opštini Leposavić, istakao je da će na učinjena dela svi zajedno biti ponosni. Jović je ovim putem naglasio da je zahvaljujući teškim merama i odlučnom politikom ostvarena ekonomska konsolidacija zemlje, dodavši da je potrebno i da u narednom periodu sačuvamo postignuto jedinstvo, jer pored ekonomske, veoma je važna i politička konsolidacija svih političkih predstavnika i snaga Srba na ovim prostorima, kako bi jednim glasom govorili i pred međunarodnom zajednicom, ali i u razgovorima sa Prištinom. Na kraju je podvukao da narod prepoznaje značaj jedinstva na kome će država Srbija nastaviti da radi i nakon 21.juna.
Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić je tokom obilaska istakao da projekti koje su danas imali priliku da obiđu, a za čiju je realizaciju finansijska sredstva obezbedila država Srbija, Vlada Republike Srbije, jasno pokazuju da je država Srbija danas mnogo više prisutna i da mnogo više ulaže u srpske sredine nego ranije za vreme nekih drugih Vlada. Dela koja stoje iza nas jasno govore o opredeljenju svih nas, kao i opredeljenosti naše države na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da smo krenuli jasnim putem, da ulažemo u srpske sredine, da razvijamo i uređujemo srpske sredine, da i naša deca imaju sve ono što imaju deca u ostatku Srbije.
Kao čelnik opštine, predsednik Todić je ponosan na činjenicu da je opština Leposavić samo ove i prošle godine imala investicije u ukupnom iznosu od 1.400.000 dinara, što za 20 proteklih godina nije imala. On je izrazio uverenje da će i nakon izbora nastaviti istim putem, putem razvoja, ne samo opština Leposavić već i sve druge srpske sredine, dok god je države Srbije i dok god država Srbija prepoznaje jedinstvo i slogu srpskog naroda koji živi na ovim prostorima.
Kao što se borio za prava studenata, kandidat za narodnog poslanika na listi Srpske napredne starnke Milan Savić obećava da će nastaviti put kojim je planirano ulaganje u srpske sredine i stvaranje uslova za još bolji život na Kosovu. On je rekao da nivo obrazovanja i uslova u kojima đaci i studenti danas rade i uče ne može da se uporedi sa onim od pre desetak godina.
Dalje navodi da investiranje u školstvo i obrazovanje, u stanove, pokazuje da mislimo na našu decu, a planom 2020. – 2025. planirano je da država Srbija uloži dodatnih 150 miliona dinara u srpske sredine kako bi se stiglo do svakog deteta, saslušali svi problemi i pomoglo svima onima kojima je to potrebno. Zato je neophodno da svi zajedno, sa svojom rodbinom i prijateljima, izađu i daju podršku listi SNS, jer je to jedini način da Srbija bude stabilna i jaka, ali i nezavisna u međunarodnim pregovaračkim procesima gde se naš predsednik bori za interese Srba na Kosovu i Metohiji.
Izvor :Leposavic_portal

Pogledajte i ovu vest

Vatrogasno-spasilačka jedinica y Leposavićy dobila zaštitne šlemove

Predsednik Todić uručio zaštitne šlemove Vatrogasno-spasilačkoj jedinici y Leposavićy Predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, sa …