недеља, 27.септембар 2020
Насловна / Политика / Наставак сарадње ИОМ-а и општине Лепосавић за мањинске заједнице IV фаза

Наставак сарадње ИОМ-а и општине Лепосавић за мањинске заједнице IV фаза

Међународна Организација за Миграцију (ИОМ) наставља имплементацију Пројекта за Стабилизацију Заједница IV који је финансиран од стране Европске Уније а којим руководи Концеларија ЕУ на Косову. EU-CSP IV ће пружити финансијску и техничку помоћ за започињање нових или проширење постојећих малих и средњих предузећа, посебно предузећа која промовишу и јачају одрживу реинтеграцију мањинских повратника. EU-CSP IV пројекат ће подржати и локалне инициајтиве од које ће корист имати шира заједница кроз рад са члановима заједница и индивидуалним пољопривредницима и произвођачима истражавајући могућности за заједничко деловање кроз стварање и подршку невећинских и међуетничких пословних удружења.

Пројекат Европске Уније за Стабилизацију Заједница IV (EU-CSP IV), ОБЈАВЉУЈЕ ПОЗИВ ЗА ПОСЛОВНЕ ПРЕДЛОГЕ будућих и постојећих привредника, група и асоцијација ЗА ИНДИВИДУАЛНЕ И ГРУПНЕ ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ. EU-CSP IV ће финансирати пројекте који јасно подржавају дугорочну економску одрживост, стварање радних места и могућност остваривања прихода.

После разговора градоначелника Зорана Тодића и представника Канцеларије за Заједнице општине Лепосавић дошло је до наставка сарадње као и почетка 4. фазе имплементације пројекта за Стабилизацију заједница

За упутства и обрасце за пријављивање посетите ИОМ веб-страницу (www.kosovo.iom.int) као и одговарајуће канцеларије по недељном распореду за општине (тел: 049 968 485), где можете добити детаљније информације у вези: процеса пријављивања и начина писања ваших пословних предлога, формуларе за аплицирање и савете за попуњавање формулара као и додатне информације и упутства везане за процес аплицирања.

Крајни рок за предају захтева је 31. Март 2020. али се подносиоцима препоручује да апликације предају што је раније могуће.

Погледајте и ову вест

Обавештење

Обавештавају се грађани општине Лепосавић да ће Oпштински штаб за ванредне ситуације у сарадњи са …