ponedeljak, 6.april 2020
Naslovna / Politika / Nastavak saradnje IOM-a i opštine Leposavić za manjinske zajednice IV faza

Nastavak saradnje IOM-a i opštine Leposavić za manjinske zajednice IV faza

Međunarodna Organizacija za Migraciju (IOM) nastavlja implementaciju Projekta za Stabilizaciju Zajednica IV koji je finansiran od strane Evropske Unije a kojim rukovodi Koncelarija EU na Kosovu. EU-CSP IV će pružiti finansijsku i tehničku pomoć za započinjanje novih ili proširenje postojećih malih i srednjih preduzeća, posebno preduzeća koja promovišu i jačaju održivu reintegraciju manjinskih povratnika. EU-CSP IV projekat će podržati i lokalne iniciajtive od koje će korist imati šira zajednica kroz rad sa članovima zajednica i individualnim poljoprivrednicima i proizvođačima istražavajući mogućnosti za zajedničko delovanje kroz stvaranje i podršku nevećinskih i međuetničkih poslovnih udruženja.

Projekat Evropske Unije za Stabilizaciju Zajednica IV (EU-CSP IV), OBJAVLJUJE POZIV ZA POSLOVNE PREDLOGE budućih i postojećih privrednika, grupa i asocijacija ZA INDIVIDUALNE I GRUPNE PREDUZETNIČKE PROJEKTE. EU-CSP IV će finansirati projekte koji jasno podržavaju dugoročnu ekonomsku održivost, stvaranje radnih mesta i mogućnost ostvarivanja prihoda.

Posle razgovora gradonačelnika Zorana Todića i predstavnika Kancelarije za Zajednice opštine Leposavić došlo je do nastavka saradnje kao i početka 4. faze implementacije projekta za Stabilizaciju zajednica

Za uputstva i obrasce za prijavljivanje posetite IOM veb-stranicu (www.kosovo.iom.int) kao i odgovarajuće kancelarije po nedeljnom rasporedu za opštine (tel: 049 968 485), gde možete dobiti detaljnije informacije u vezi: procesa prijavljivanja i načina pisanja vaših poslovnih predloga, formulare za apliciranje i savete za popunjavanje formulara kao i dodatne informacije i uputstva vezane za proces apliciranja.

Krajni rok za predaju zahteva je 31. Mart 2020. ali se podnosiocima preporučuje da aplikacije predaju što je ranije moguće.

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije, a u skladu …