ponedeljak, 6.april 2020
Naslovna / Politika / Nikada ne smemo zaboraviviti!

Nikada ne smemo zaboraviviti!

Povodom obeležavanja godišnjice početka Nato agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju pre 21.godinu, u znak sećanja na stradale građane opštine Leposavić koji su dali svoje živote braneći otadžbinu tokom ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji, u opštini Leposavić danas je održan parastos i polaganje venaca na spomen obeležja u sve tri mesne zajednice.

Ove godine skromnije i bez okupljanja građana u skladu sa novonastalim vanrednim stanjem zbog sprečavanja i širenja koronavirusa, kao i merama donetim od strane štaba za vanredne situacije, pomen je služilo sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

U ime opštine Leposavić vence su položili predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima. Ovom prilikom predsednik Todić je izrazio duboko žaljenje što smo i danas kao i pre 21.godinu u vanrednom stanju, danas protov nevidljivog neprijatelja, za razliku od te 99-te godine kada smo naspram nas imali najmoćniji vojni savez na planeti.

Danas, posle više od dve decenije, sećamo se svih onih koji su za slobodu otadžbine dali ono najvrednije, svoj život. Zato je danas važno napomenuti, da mi zapravo ispunjavamo našu obavezu prema svim našim herojima i junacima koji su nedužno stradali. Današnji dan nas uvek podseti na teška vremena, na razaranje, na zvuke sirena i detonacije projektila. Bila su teška vremena te 99-te i tada kao i mnogo puta kroz istoriju stradao je srpski narod. Te 1999-te godine bili smo sami, prepušteni sami sebi, u neravnopravnoj borbi, uspeli smo da se sačuvamo, zahvaljujući jedinstvu, vođeni duhom naših predaka na ovoj svetoj zemlji.

Ovom prilikom, predsednik Todić je istakao da je gubitak koji su pretrpele porodice i mi kao narod, nenadoknadiv. Moramo svi, svako na svoj način uvek dati sve od sebe da se ovo stradanje nikada ne ponovi u vremenu koje je pred nama. Bilo je teško 99-te godine, i danas je teško, zato budimo složni, jedinstveni, solidarni. Poštujmo mere i preporuke, jer sve što radimo radim zbog zdravlja svih nas. Borba nam predstoji ali ovog puta sa neprijateljem kog ne vidimo.

Slava junacima!!!

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije, a u skladu …