ponedeljak, 6.april 2020
Naslovna / Politika / Obaveštavaju se građani Leposavića da je donešen dodatni niz mera

Obaveštavaju se građani Leposavića da je donešen dodatni niz mera

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije, a u skladu sa merama i radnjama Vlade Republike Srbije radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja COVID-19 (korona) virusa, doneo niz dodatnih mera i to:

  1. Zabranjuje se svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim naseljima Leposavić, Lešak i Sočanica, napuštanje svojih domova, a kada je reč o selima, starosna granica je 70 godina. To znači da svi građani ovih starosnih dobi moraju biti kod kuće tokom celog dana
  2. Zabranjuje se svim građanima opštine Leposavić, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 20:00 ͪ do 05:00 ͪ , osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu
  3. Obustavlja se rad prodavnica mešovite robe i apoteka u periodu od 20:00 ͪ do 05:00 ͪ 
  4. Protiv onih koji se ne pridržavaju ovih mera, primenjivaće se odgovarajuće kaznene mere, u skladu sa zakonom

Apelujemo na građane naše opštine, a pre svega na starija lica i hronične bolesnike da se striktno pridržavaju uputstava i  preporuka nadležnih organa da ne napuštaju svoje domove, da pokažemo solidarnost i jedinstvo, a sve u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svih nas.

U prilog činjenici da nema mesta brizi i panici, podsećamo da su uvedena svakodnevna dežurstva u periodu od 07:00 ͪ do 23:00 ͪ , i otvorene dežurne telefonske linije, na kojima će pomenuta lica moći da se obrate za pružanje pomoći u vidu dostavljanja osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova.  Dežurne službe mogu se dobiti na sledeće brojeve telefona: 028/83-092 i 028/84-709.

Poseban apel svim našim sugrađanima, kao i posetiocima naše opštine, koji su doputovali iz inostranstva da se u što kraćem vremenskom periodu telefonskim putem obrate  Epidemiološkoj službi  Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, kako bi dobili uputstva o merama koje treba da preduzmu, a u cilju zaštite svog, ali i zdravlja i bezbednosti svih nas. Brojevi telefona Epidemiološke službe su: 028/498-275, 064/8252820 i 064/4874237. Takođe, pomenuta lica se mogu javiti i dežurnim službama Doma zdravlja Leposavić na brojeve telefona: 028/83-910 i 028/83-624.

 

 

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Zoran Todić

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije, a u skladu …