nedelja, 9.avgust 2020
Naslovna / Vanredno stanje / Obaveštenje

Obaveštenje

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić obaveštava stanovnike opštine Leposavić da su u cilju sprečavanja širenja i kontrole infekcije COVID-19 donete sledeće mere:

  1. Od 08.07.2020. godine , počev od 21:00 ͪ do 05:00 ͪ zabranjeno je bilo kakvo kretanje fizičkih lica izvan njihovih domova/stanova na teritoriji opštine Leposavić, izuzev:
  • U hitnim zdravstvenim slučajevima
  • U slučaju potrebe za zbrinjavanjem bolesnih, za osobe sa posebnim potrebama, samo ako bolesne ili osobe sa posebnim potrebama nisu u stanju da se brinu o sebi
  • U slučaju traženja pomoći od relevantnih institucija, kao što je slučaj sa žrtvama porodičnog nasilja
  • U slučaju smrti člana porodice
  • U slučaju ukazivanja potrebe za izlaskom izvan kuće/stana za fiziološke potrebe životinja, ali ne dalje od 500m od stana/kuće (a nije dozvoljeno koristiti ove slučajeve za obavljanje bilo kakvih drugih poslova ili u bilo koje druge svrhe osim gore navedene).
  1. Za inficirane osobe, kontaktne osobe i lica za koja se sumnja da su inficirane u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok uvedena je 24-časovna zabrana ulaska i izlaska u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu ovih mera, osim u gore pomenutim slučajevima.

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Pogledajte i ovu vest

O B A V E Š T E NJ E

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije doneo odluku da …