sreda, 21.oktobar 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Održana prva javna rasprava o budžetu opštine Leposavić za 2021.godinu

Održana prva javna rasprava o budžetu opštine Leposavić za 2021.godinu

U organiziji Skupštine opštine Leposavić, danas je održana prva javna rasprava o predlogu budžetu za 2021.godinu u velikoj sali Centra za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću.Javnom raspravom predsedavao je predsednik Skupštine opštine Nikola Lazović, a predlog Odluke o budžetu u skladu sa Zakonom i budžetskim okvirom predstavio je i obrazložio gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić, direktor Odeljenja za budžet i finansije opštine Leposavić, sa saradnicima.
Predlog budžeta opštine Leposavić po ekonomskim kategorijama obuhvata plate, dnevnice, robe i usluge, komunalne troškove, subvencije i kapitalne troškove, tačnije ekonomsku kategoriju u kojoj se predviđaju kapitalni infrastrukturni projekati što je u najznačajnijoj meri i privuklo pažnju prisutnih.
Učešće u javnoj raspravi o izradi predloga budžeta opštine Leposavić za 2021.godinu pored predstavnika ustanova i institucija, predstavnika organizacija civilnog društva i međunarodnih organizacija, učešće su uzeli i građani koji su dali predloge u vezi kapitalnih investicija od značaja za građane opštine.
Ovom prilikom gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić, zahvalio se prisutnima na učešću u planiranju budžeta za narednu godinu i izvestio prisutne da je do sada kroz javne konsultacije sa predstavnicima ustanova i institucija, predstavnicima saveta svih Mesnih zajednica ( Leposavić, Lešak, Sočanica, Belo Brdo, Bistrica i Vračevo) , odborom za nevećinske zajednice, predstavnicima nevladinog sektora napravljena lista od 49 kapitalnih projekata koji su predstavljeni, a za čiju realizaciju je potrebno više od 3 miliona evra. Pre samog predstavljanja liste projekata, gradonačelnik Zoran Todić upoznao je prisutne da je budžetskim okvirom za ekonomsku kategoriju kapitalni projekti opredeljeno 1.547.000 evra, tako da će u skladu sa budžetskim okvirom veliki deo predloženih projekata biti realizovan u 2021.godini.
U ponedeljak 21.09.2020.godine sa početkom u 12 časova u velikoj sali Centra za kulturu „Sava Dečanac“ održaće se druga javna rasprava o budžetu za 2021.godinu.

Pogledajte i ovu vest

Opština Leposavić: značajno poboljšanje uslova života na selu

Gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić, direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Milojević i načelnik Kosovskomitrovačkog …