utorak, 22.septembar 2020
Naslovna / Poljoprivreda / Opština Leposavić i Kancelarija za KiM podstiču razvoj vinarije „Lakićević“

Opština Leposavić i Kancelarija za KiM podstiču razvoj vinarije „Lakićević“

Svoju posetu opštini Leposavić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, u pratnji predsednika Privremenog organa opštine Leposavić, Zorana Todića, i saradnika završio je obilaskom vinarije „Lakićević“ u selu Kutnje, vlasnika Slaviše Lakićević.
Radi se o proizvođaču grožđa i vina koji je posle dužeg vremena provedenog u inostranstvu, odlučio da se vrati i investira u svoje rodno mesto, pa se danas može pohvaliti činjenicom da je počev od 2015. godine, kada je zasadio prve čokote vinove loze, sopstvenim sredstvima uspeo da podigne zasade vinove loze koji se trenutno prostiru na površini od 12 hektara. Prema oceni stručnjaka, vino koje proizvodi je vrhunskog kvaliteta. Važno je napomenuti da ove godine vinarija „Lakićević“ po prvi put izlazi na tržište sa pakovanim i etiketiranim bocama vina, čime je stekla mogućnost da ravnopravno učestvuje u tržišnoj utakmici sa visokokvalitetnim proizvodima.
Tokom razgovora sa gospodinom Jovićem i rukovodstvom opštine Leposavić, Slaviša je istakao da planira da proširi proizvodnju, za šta su mu potrebna dodatna podsticajna sredstva. Gospodin Jović je tom prilikom istakao da Vlada Republike Srbije, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju godišnje izdvaja značajna finansijska sredstva na ime pomoći i podrške razvoju i unapređenju poljoprivrede na teritoriji opštini Leposavić. Shodno tome, vinarija „Lakićević“, kao jedan od dragocenih primera da se u Leposaviću itekako isplati ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, može računati na pomoć države Srbije za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta.

Pogledajte i ovu vest

Đurić uručio pomoć poljoprivrednicima u Leposaviću

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u prisustvu domaćina predsednika Privremenog organa opštine Leposavić Zorana …