sreda, 21.oktobar 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Opština Leposavić: značajno poboljšanje uslova života na selu

Opština Leposavić: značajno poboljšanje uslova života na selu

Gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić, direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Milojević i načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić obišli su radove na rekonstrukciji i asfaltiranju seoskog puta u selu Ostraće koji se realizuje na dve deonice, prema zaseoku Parlin Potok u dužini od 1000 metara u okviru projekta “Rekonstrukcija lokalnih nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Leposavić i do novoizgrađene crkve u dužini od 600 metara u saradnji sa Ministarstvom za regionalni razvoj.„Danas se radi na asfaltiranju, 1000 metara u selu Ostraće, za šta je sredstva obezbedila opština Leposavić, a takođe se radi i na asfaltiranju putnog pravca do novoizgrađenog hrama u dužini od 600 metara, a sredstva smo obezbedili u saradnji sa Ministarstvom za regionalni razvoj“, rekao je Todić.
„Osim rekonstrukcije i asfaltiranja putnih pravaca, intezivno se radi na postavljanju ulične rasvete za potrebe meštana sela Beluće i sela Kratina, takođe se radi na kanalizacionim kolektoru u Mesnoj zajednici Sočanica, izgradnji učeničkog doma u Lešku, sanaciji kišnih kolektora na teritoriji Mesne zajednice Leposavić. Pored toga bi istakao intezivan rad na stanogradnji, gde smo tokom prethodne dve godine izgradili sedam stambenih zgrada, za šta je sredstva obezbedila Vlada Republike Srbije. U prethodnom periodu rekonstruisali smo tri osnovne škole i srednju školu „Nikola Tesla“ u Leposaviću. Naša opština je veliko gradilište, radi se punim kapacitetima, a ubeđen sam da ćemo nastaviti i u narednom periodu istim intezitetom, da radimo i gradimo, da stvaramo bolje uslove za naše građane“, istakao je gradonačelnik Todić.
„Intezivno se radi na realizaciji investicionog strateškog plana predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije, da se pomogne svakom selu , svakom domaćinstvu, čoveku, svakom detetu. Taj rad je vidljiv na terenu, prepoznatljiv kod naroda i narod to ceni i poštuje, što su pokazali u prethodnom periodu i što će pokazati i u budućnosti“, rekao je načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić.
„Za vreme mandata ministra za regionalni razvoj, u saradnji sa opštinskim rukovodstvom prepoznali smo potrebe opštine Leposavić, Mesne zajednice Lešak i sela Ostraće i opredelili sredstva za asfaltiranje deonice do novoizgrađenog hrama. Svesni smo činjenice, da je naša opština velika, razuđena, da su se meštani susretali sa mnogobrojnim problemima u prethodnom periodu, ali korak po korak , stvaramo bolje uslove života, što ćemo intezivnije raditi u vremenu ispred nas“, rekao je direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Milojević.
„Ovaj asfalt nam mnogo znači, 54 godine koliko imam, sanjam o ovom asfaltu, da funkcionišemo normalno. Poseban značaj ima za našu decu, mnogo će im olakšati život i stvoriti bolje uslove. Veoma sam zahvalan državi Srbiji i rukovodstvu opštine Leposavić“, rekao je jedan od meštana sela Ostraće.

Pogledajte i ovu vest

Poseban trenutak za meštane zaseoka Galačnik

Gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima, obišao je završne radove na rekonstrukciji i asfaltiranju …