četvrtak, 4.jun 2020
Naslovna / Politika / Opština Stara Pazova donirala zaštitnu opremu

Opština Stara Pazova donirala zaštitnu opremu

Opštinsko rukovodstvo i Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić, na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, obezbedili su značajnu količnu zaštitne opreme za potrebe lekara, medicinskih sestara i ostalog medicinskog osoblja Doma zdravlja u Leposaviću. Zahvaljujući bratskom i prijateljskom odnosu i saradnji predsednika opštine Leposavić i predsednika opštine Stara Pazova, pomoć u vidu zaštitne opreme za ovu zdravstvenu ustanovu donirala je i opština Stara Pazova.

Tim povodom, predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, sa saradnicima uručio je danas upravniku Doma Zdravlja Leposavić, dr Ljiljani Vukadinović vrednu zaštitnu opremu na korišćenje, a sve u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja epidemije virusa korona. Zaštitnu opremu čine hirurške, nitrilne i platnene maske, hirurške rukavice, sterilne rukavice, jednokratni i višekratni kombinezoni, zaštitna višekratna odela, kaljače, viziri, naočare, beskontaktni toplomeri, pulsni oksimetri, aparat za merenje pritiska.

Neophodna pomoć koja je danas uručena zaposlenima u Domu zdravlja, stigla je u pravom trenutku, budući da je ovih dana počela sa radom posebna KOVID ambulanta u kojoj se vrši prijem i dijagnostika pacijenata sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom, odnosno pacijenata koji sumnjaju da su zaraženi virusom korona. U skladu sa tim, potrebno je podići mere zaštite zdravstvenih radnika na najviši mogući nivo, jer se upravo oni nalaze na prvoj liniji odbrane u borbi protiv opake bolesti.

U ovim posebno teškim trenucima za srpski narod na Kosovu i Metohiji, čiji je položaj usled širenja infektivne bolesti dodatno otežan, stručna i svaka druga vrsta pomoći i podrške zdravstvenom sistemu, ali i čitavom narodu na ovim prostorima je od velikog značaja i uliva nam mir i sigurnost da nismo sami u borbi protiv surovog neprijatelja.

Predsednik Todić je ukazao na značaj donacije opštine Stara Pazova i njenog predsednika Đorđa Radinovića, pre svega imajući u vidu da su i oni sami suočeni sa problemom pandemije. Podstaknut teškim vremenima kroz koje svi zajedno prolazimo, današnji čin humanosti je još jedan pokazatelj osvedočene i više puta dokazivane solidarnosti i brige koju bratske opštine pokazuju za svoje sunarodnike u južnoj srpskoj pokrajini. U svom daljem obraćanju, Todić je informisao javnost da na teritoriji opštine Leposavić i dalje ima dva potvrđena slučaja zaražena virusom COVID-19, te da su oba obolela pacijenta dobrog zdravstvenog stanja.

Upravnik Doma zdravlja, dr Ljiljana Vukadinović zahvalila se u ime svih zdravstvenih radnika Doma zdravlja Leposavić rukovodstvu opštine, Opštinskom štabu za vanredne situacije, kao i donatorskoj opštini Stara Pazova na pomoći u vidu zaštitne opreme, dodavši da im ona mnogo znači i da će značajno doprineti da borba protiv opasnog, nevidljivog neprijatelja bude uspešnija i učinkovitija.

Pogledajte i ovu vest

“Unapređenje uključivanja diplomaca iz manjinskih zajednica u administraciju centralnog i lokalnog nivoa na Kosovu“

Nevladina organizacija „Centar za mir i toleranciju“ (CPT) iz Gračanice, uz podršku Ambasade Republike Nemačke …