subota, 11.jul 2020
Naslovna / Politika / Petar Petković i Zoran Todić obišli socijalno ugrožene porodice na teritoriji opštine Leposavić

Petar Petković i Zoran Todić obišli socijalno ugrožene porodice na teritoriji opštine Leposavić

Tokom posete opštini Leposavić, u okviru planiranih aktivnosti, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić, u pratnji saradnika i u saradnji sa Domom zdravlja Leposavić, obišli su socijalno ugrožene porodice, kao i porodice koje se izdržavaju prihodima od poljoprivredne proizvodnje i stočarstva. Zahvaljujući podsticajnim sredstvima za razvoj poljoprivrede za koja Vlada Republike Srbije godišnje izdvaja značajna finansijska sredstva, veliki broj domaćinstava na teritoriji opštine Leposavić opstaje i ostaje da živi od svog rada na ovim prostorima.

Opštinski zvaničnici zajedno sa predstavnikom Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišli su najpre u selu Mošnica porodicu Časlava Petkovića, a zatim i porodice Veselina Petkovića i Radojka Mihajlovića . Dalji rad i obilazak socijalno ugroženih porodica nastavljen je u selu Kajkovo posetom porodica Milana Nešovića i Srđana Stefanovića. U sklopu današnjih aktivnosti obilaska porodica, obiđena je i šestočlana porodica Dejana Blažarića iz Gornjeg Jarinja.Posle Gornjeg Jarinja, delegacija koju predvodi predsednik Zoran Todić, zajedno sa gospodinom Petrom Petkovićem i saradnicima, uputila se u selo Jeleniće, kako bi se upoznali sa uslovima u kojima živi seosko domaćinstvo Slobodana Jelenića .

Posle obilaska sela Mošnica ,G.Jarinje,Kajkovo i Jeleniće sa desne strane Ibra delegacija nastavlja obilazak  porodice Milana Stojanovića, koji živi u selu Strmac sa majkom, suprugom i dvoje dece. Današnja poseta završava se obilaskom porodica Bisere Ibrahimović, Latifa Ejupovića, Bajrama Ejupovića i Beha Islamovića iz Kaljina.

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da će Opštinski štab za vanredne situacije u saradnji sa …