ponedeljak, 6.jul 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Pomoćnik direktora kancelarije za KiM Borislav Tajić obišao radove u selu Graničane

Pomoćnik direktora kancelarije za KiM Borislav Tajić obišao radove u selu Graničane

Svoju posetu opštini Leposavić, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić, u pratnji predstavnika lokalne samouprave završio je obilaskom radova na sanaciji nekategorisanog puta u selu Graničane, prema zaseoku Miškovići i Jevtići, u ukupnoj dužini od 2,1 kilometra. Kao što je više puta istaknuto, na teritoriji opštine Leposavić u toku su radovi na realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, kao i radovi na sanaciji i rekonstrukciji putne mreže u ovoj opštini, a sve u sklopu investicionog plana čiji je inicijator predsednik Republike, Aleksandar Vučić.
Kako navode meštani ovog sela, u prethodnih 40 godina ovaj putni pravac nije bio saniran, te su zato više nego zadovoljni ovim ulaganjem. Oni su izrazili neizmernu zahvalnost, ne samo na pomoći za sanaciju puta, već i na svemu što država Srbija čini kako bi srpskom narodu na ovim prostorima omogućila uslove dostojne čoveka.
Nakon obilaska radova, predstavnik Vladine Kancelarije za KiM i opštinska delegacija posetili su četvoročlanu socijalno ugroženu porodicu Milijana Miškovića koja živi u selu Graničane, gde su imali priliku da se upoznaju sa uslovima života ljudi u ovom kraju.
Važno je istaći da je rukovodstvo opštine Leposavić, pokazujući sluh i razumevanje za potrebe ovog seoskog domaćinstva, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju izašlo u susret porodici Mišković, obezbedivši pomoć u vidu građevinskog materijala koji je Miškovićima bio potreban za proširenje porodičnog stambenog objekta.Porodica Mišković je ne skrivajući zadovoljstvo zbog posete gospodina Tajića i predstavnika lokalne vlasti izrazila ogromnu zahvalnost na pomoći i podršci koju im pruža opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Todićem, Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.

Pogledajte i ovu vest

Todić i Jović obišli radove na asfaltiranju puta u selu Jošanica

U okviru današnje posete opštini Leposavić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, …