nedelja, 20.septembar 2020
Naslovna / Politika / Predsednik Zoran Todić posetio meštane sela Dren

Predsednik Zoran Todić posetio meštane sela Dren

Predsednik privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić u pratnji saradnika, u saradnji sa Domom zdravlja Leposavić, obišao je danas pet porodica koje žive u selu Dren.  Kako bi se upoznao u kavim uslovima žive sa kojim problemima se susreću i kakve potrebe postoje koje bi poboljšale njihove opšte uslove života on je sasvojim timom evidentirao probleme a ujedno i lično čuo od meštana šta je to što bi njima olakšalo život i rad. Ovom prilikom predsednik Todić je istakao da će lokalna samouprava i u budućem periodu rešavati probleme svojih sugrađana i činiti sve napore kako bi im se obezbedili bolji uslovi za opstanak i ostanak na ovim prostorima. U razgovoru sa predsednikom Todićem, meštani ovog sela su istakli da im je današnja poseta od velikog značaja i dokaz da država Srbija, kao ni lokalna samouprava neće zaboraviti ni prepustiti samom sebi nijednog pojedica koji živi u teškim uslovima.

U sklopu današnje posete porodicama koje žive u selu Dren, obiđena je porodica Dimitrijević. Domaćin Slaviša živi u porodičnom domaćinstvu sa suprugom, troje dece i majkom. Izdržavaju se od poljoprivredne delatnosti i stočarstva.  Gaje krave, bikove i svinje. Ovom prilikom domaćin je istakao da im je potrebna neka od priključnih poljoprivrednih mašina, odnosno rolo presa za seno, kao i sanacija puta do kuće.Takođeje obiđena i porodica Vidosava Obradovića iz sela Dren. Njegova porodica broji četiri člana. Bave se poljoprivredom kao primarnom delatnošću i stočarstvom, tačnije uzgojem krava i krmača.

Poseta nastavljena obilaskom i Boban Bojanića koji  živi sa suprugom, dvoje dece i majkom. I ova porodica sebi obezbeđuje egzistenciju od poljoprivrede i stočarstva. Kao prioritetnu potrebu navode priključnu poljopirvrednu mašinu, tačnije balirku, kao bi unapredili i pospešili poljoprivrednu delatnost.Ovom prilikom obiđena je i porodica Vukićević. Domaćin Radoljub živi u porodičnom domaćinstvu sa suprugom, ćerkom, sinom, snajom  i unukom. Ova porodica poseduje farmu koza i na taj način obezbeđuju sebi egzistenciju. U razgovoru sa rukovodstvom opštine naveli su da bi im donacija nekoliko stočnih grla, odnosno koza sorte alpina, umnogome doprinela pospešivanju i proširenju ove delatnosti od koje se izdržavaju.

Današnja poseta meštanima sela Dren završena je obilaskom Marka Bojanića. Kako ističe, današnja poseta za njega znači mnogo, jer zna da nije prepušten sam sebi i da će lokalna samouprava učiniti sve kako bi mu se obezbedili barem osnovni uslovi za život. Marko je nekada bio zaposlen u d.o.o Hrast Leposavić. Trenutno nema primanja. Živi sam. Kuća u kojoj živi u veoma je lošem stanju, bez priključene vode i bez kupatila, a samim tim i bez elementarnih uslova za život. U razgovoru sa predsednikom Todićem ističe da bi mu priključivanje vode u kući, kao i izgradnja i opremanje kupatila umnogome olakšalo obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da će Opštinski štab za vanredne situacije u saradnji sa …