ponedeljak, 6.jul 2020
Naslovna / Vanredno stanje / U Leposaviću nove mere u vezi sa virusom COVID 19

U Leposaviću nove mere u vezi sa virusom COVID 19

Na osnovu mera donetih od strane Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Leposavić, a u skladu sa uputstvima i preporukama dobijenim od strane nadležnih institucija, na teritoriji opštine Leposavić do daljeg su otkazane sve aktivnosti koje podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi. Ova mera podrazumeva zabranu okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Zabrana se odnosi na sportske događaje, okupljanja, koncerte, proslave, rad noćnih klubova i sl. S obzirom da je u skladu sa trenutnom situacijom u opštini Leposavić, a u vezi sa virusom COVID 19, Opštinski štab za vanredne situacije na osnovu izveštaja relevantnih institucija utvrdio da se nisu stekli uslovi za ukidanje pomenutih mera, do daljeg su pomenute aktivnosti na teritoriji opštine Leposavić zabranjene.

S obzirom na novonastalu siuaciju u vezi širenja virusa COVID 19, Opštinski štab za vanredne situacije je u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja pomenutog virusa na sednici održanoj 28.06.2020. godine doneo meru ograničavanja rada ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Leposavić do 22:00 ͪ.

Imajući u vidu napred navedeno, vlasnici ugostiteljskih objekata su prilikom obavljanja svoje delatnosti u obavezi da poštuju sledeće mere na snazi i to:

– potrebno je da udaljenost stolica bude minimum 1,5m,

– za stolom mogu da sede najviše 4 osobe, osim ukoliko nisu u pitanju članovi iste porodice,

– posetiocima u svakom trenutku moraju biti dostupna sredstva za dezinfekciju,

– osoblje treba da bude opremljeno zaštitnim maskama i rukavicama,

– zabranjeno je služenje za šankom,

– serviranje pribora za ručavanje treba obaviti zajedno sa dostavom porudžbenice,

– meni treba da bude za jednokratnu upotrebu ili takav da se može dezinfikovati nakon svake upotrebe.

S obzirom na napred navedeno, očekujemo da ćete postupiti odgovorno i u skladu sa preporukama, a sve u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svih nas.

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Pogledajte i ovu vest

Todić i Jović obišli radove na asfaltiranju puta u selu Jošanica

U okviru današnje posete opštini Leposavić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, …