sreda, 21.oktobar 2020
Naslovna / Politika / Važno obaveštenje-otvorena posebna ambulanta u okviru Doma zdravlja

Važno obaveštenje-otvorena posebna ambulanta u okviru Doma zdravlja

Obavštavamo sve građane opštine Leposavić da je u skladu sa najnovijim uputstvima Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, Opštinski štab za vanredne situacije, u saradnji sa Domom zdravlja Leposavić, danas otvorio posebnu ambulantu u okviru Doma zdravlja, a koja će biti namenjena svim građanima koji osete simptome koji upućuju na virus korona, kao što je suvi kašalj, bol u grlu, otežano disanje, kao i povišena temperatura.

U okviru ove ambulante, koja je adekvatno opremljena i osposobljena za nesmetani rad i funkcionisanje, biće organizovano 24-časovno dežurstvo lekara, tokom kojeg će svaki građanin koji kod sebe prepozna simptome slične virusu COVID-19 biti pregledan od strane dežurnih lekara i tom prilikom biće provereno njegovo zdravstveno stanje. Ujedno, svi građani koji su imali bliski kontakt sa licima za koje je potvrđeno da su pozitivni na virus korona, potrebno je da se obrate pomenutoj ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću.

Građani koji osete tegobe i simptome koji ukazuju na virus COVID-19, mogu se obratiti dežurnim lekarima u ambulanti, na broj telefona: 028/83-135. Napominjemo da je ova telefonska linija u okviru Doma zdravlja Leposavić uvedena i namenjena isključivo za one građane koji osete simptome nalik na virus korona.

Molimo građane naše opštine, ukoliko osete bilo koji od navedenih simptoma, da se odmah, bez odlaganja jave pomenutoj ambulanti, kako bi se pravovremeno podvrgli zdravstvenom pregledu, a sve u cilju zaštite života i zdravlja svih naših građana i sprečavanja širenja zarazne bolesti.

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Zoran Todić

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da će Opštinski štab za vanredne situacije u saradnji sa …