sreda, 8.jul 2020
Naslovna / Politika / VAŽNO OBAVEŠTENJE

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da su mere koje je Opštinski štab za vanredne situacije doneo na sednici održanoj dana 22.03.2020. godine, i dalje na snazi:

  1. Zabranjuje se svim građanima opštine Leposavić, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 17:00 ͪ do 05:00 ͪ , osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu
  2. Ograničava se rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Leposavić na period od 07:00 ͪ do 16:00 ͪ .

Još jednom podsećamo naše građane da su pomenute mere Opštinskog štaba za vanredne situacije donete isključivo na osnovu odluka i uputstava koje je Vlada Republike Srbije donela u saradnji i po preporuci eminentnih srpskih i kineskih stručnjaka iz oblasti epidemiologije, kao i drugih nadležnih institucija, sa ciljem da u najvećoj mogućoj meri zaštiti celokupno svoje stanovništvo od zarazne bolesti i spreči širenje epidemije izazvane virusom COVID-19.

Apelujemo na građane naše opštine da se strogo pridržavaju propisanih mera i ne izlaze na ulice bez preke potrebe, čak ni u vreme kada je kretanje dozvoljeno, a starija lica i hronične bolesnike molimo da se striktno pridržavaju svih do sada donetih mera, uputstava i  preporuka nadležnih organa da ne napuštaju svoje domove, da pokažu odgovornost i prema sebi i prema drugima, jer jedino tako možemo da sačuvamo naše živote i živote naše dece.

Svesni ozbiljnosti situacije i težine bolesti sa kojom se suočavamo, nemojmo dodatno otežavati situaciju širenjem dezinformacija i time izazivanjem panike i uznemirenosti naših građana.

Ujedno apelujemo i na vlasnike prodavnica mešovite robe i apoteka, da poštuju ovu meru, da pokažu ličnu i društvenu odgovornost, a građane da ostanu samodisciplinovani i solidarni,  da se uzdrže od nepotrebnog stvaranja zaliha hrane, obzirom da je trenutna snabdevenost prodavnica u opštini Leposavić na zadovoljavajućem nivou i ne preti nestašica osnovnih životnih namirnica.

Hvala na razumevanju!

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Zoran Todić

 

 

Pogledajte i ovu vest

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da će Opštinski štab za vanredne situacije u saradnji sa …