ponedeljak, 6.jul 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Vlada Republike Srbije investira 123 516 054 dinara u tri objekta u Lešku

Vlada Republike Srbije investira 123 516 054 dinara u tri objekta u Lešku

Tokom boravka u opštini Leposavić, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić, zajedno sa predsednikom opštine Leposavić Zoranom Todićem, kandidatom za narodnog poslanika sa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ Milanom Savićem, načelnikom Kosovsko-mitrovičkog upravnog okruga Slavkom Simićem i saradnicima, obišli su radove na izgradnji 3 stambene zgrade od po 12 stambenih jedinica u Lešku. Projekat je finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije, a ukupna vrednost investicije sva tri stambena objekta, od kojih je jedan u završnoj fazi gradnje, iznosi 123.516.054 dinara.
Nakon toga, delegacija koju predvodi predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić, obišla je radove na adaptaciji i sanaciji objekta Osnovne škole „Stana Bačanin“ u Lešku. U pitanju je vrlo važan infrastrukturni projekat za čiju je realizaciju Vlada Republike Srbije uložila finansijska sredstva u iznosu od 43.805.763,41 dinara.
Prilikom obilaska pomenutih lokacija, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borisav Tajić, je rekao da su ove zgrade zapravo deo realizacije projekata kompleksnijeg planiranja i investiranja na Kosovu i Metohiji, odnosno opštini Leposavić u konkretnom slučaju. Na teritoriji opštine Leposavić u toku je realizacija 47 projekata ukupne vrednosti oko 2.5 milijarde dinara iz svih oblasti finansiranja. Pre svega, u pitanju je završetak 5 stambenih zgrada za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, višečlanih porodica i onih koji nemaju rešeno stambeno pitanje.
Pored stanogradnje, na teritoriji opštine Leposavić u toku je realizacija infrastrukturnih projekata koji se odnose na putne pravce, zatim 4 projekta izgradnje i rekonstrukcije obrazovnih ustanova.Naglašeno je da je zadatak Vlade republike Srbije u ovoj godini bio da se dođe do svakog građanina, da se prepoznaju potrebe i da se radi na zadovoljenju istih. Naglasio je da je odgovornom politikom, velikim radom predstavnika lokalne samouprave, rukovodstva i stručnih timova opštine Leposavić ova opština u velikoj meri ispunila ovaj zadatak i da se radi na boljim uslovima života svakog građanina, od onih najstarijih do prioritetne grupe, a to su deca.
Predsednik Privremnog organa opštine Leposavić, Zoran Todić, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je opština Leposavić danas jedno veliko gradilište. Radovi se srazmerno izvode u sve tri mesne zajednice, Leposavić, Lešak i Sočanica. Takođe, naglasio je da je ovo posebno veliki dan za nas kao opštinu, zbog činjenice da je u Leposaviću danas položen kamen temeljac za stambeno poslovni prostor koji se sastoji od 12 stanova i 2 poslovna prostora. On je dodao i da se do kraja ove godine planira podela 64 stambene jedinice, a posvećenim radom komisije za dodelu stanova, ključevi će otići u prave ruke. Todić je na kraju podvukao da je svaki od završenih, započetih i projekata koji su u planu su zapravo posledica odgovorne politike Vlade Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a sve sa ciljem dugoročnog plana ostanka i opstanka srpskog stanovništva na ovim prostorima. Jedinstvom i slogom koju smo do sada pokazivali i koju tek treba da dokažemo i pokažemo, zapravo ćemo na sva ulaganja i napore Vlade uzvratiti na najbolji mogući način.

Pogledajte i ovu vest

Vatrogasno-spasilačka jedinica y Leposavićy dobila zaštitne šlemove

Predsednik Todić uručio zaštitne šlemove Vatrogasno-spasilačkoj jedinici y Leposavićy Predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, sa …