ponedeljak, 6.jul 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao pogon fabrike otkivaka Lola-Fot Lešak

Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao pogon fabrike otkivaka Lola-Fot Lešak

Tokom posete opštini Leposavić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić, obišli su danas sa saradnicima pogon fabrike otkivaka Lola-Fot Lešak. Imajući u vidu da je Vlada Republike Srbije uložila značajna finansijska sredstva sa ciljem oživljavanja privrede u opštini Leposavić, današnja poseta usledila je nakon realizacije važnog projekta kojim je nabavljena nova oprema, izvršen remont postojeće opreme i izgrađena nova hala za poljoprivrednu mehanizaciju fabrike „Lola-Fot“ Lešak. Vrednost ove investicije je 95.801.000 dinara.
Direktor fabrike, Prvica Jevremović zahavalio se predstavniku Vladine kancelarije za KiM, gospodinu Joviću na poseti, ističući da je to još jedna potvrda da država Srbije u kontinuitetu pokazuje brigu i interesovanje za srpski narod, za probleme sa kojima se suočavamo. On je rekao da je stalna prisutnost države Srbija na ovim prostorima vidljiva, između ostalog, u investiciji koja je realizovana u prethodnom periodu, koja ima veliki značaj za dalji rad ove fabrike, za njenu prisutnost na tržištu, izrazivši nadu i uverenje da će Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić i dalje investirati i pokazivati ineteresovanje za rad ove fabrike.
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, prilikom posete fabrici Lola FOT, istakao je da je prioritet Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića ekonomski razvoj, na teritoriji čitave Srbije, a samim tim i ovde na Kosovu i Metohiji. Ulaganjem u fabriku Lola FOT, zamenom dotrajalih mašina, remontovanjem starih i izgradnjom nove hale za potrebe iste, državni vrh Republike Srbije zapravo stvara mogućnost upošljavanja novih mladih ljudi, daje im mogućnost da radom na novim postrojenjima, u uslovima na kojima bi im pozavideli i radnici fabrika u najrazvijenijim evropskim državama, proizvode najkvalitetnije proizvode koji mogu da budu konkurentni na tržištu, a samim tim osiguraju svoj posao, svoju budućnost i budućnost svoje porodice na ovim prostorima.
Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić, istakao je da Republika Srbija pored brojnih infrastrukturnih investicija, ulaže i u razvoj privrede na ovim prostorima. Dokaz da ta ulaganja imaju efekta su i vredni ljudi u Lola FOT fabrici, koji dugi niz godina omogućavaju da privreda živi, održavajući nivo proizvodnje. Prepoznajući njihove napore, država je ulaganjima omogućila i stvorila još bolje uslove za rad. Osim Trepče, ekonomskog lidera na ovim prostorima, Lola FOT takođe ima ogroman značaj za ljude sa ovih prostora. Dosadašnja ulaganja su bila samo početak, i treći privredni subjekat koji će investicijama države Srbije, slediti primer pomenutih fabrika je i Prva petoletka u koju bi trebalo da stignu dve nove CNC mašine, što podrazumeva nova zapošljavanja.
Jasno je da ostanka i budućnosti na ovim prostorima bez jake privrede i ekonomije nema, država je to prepoznala i odgovornom politikom opredelila sredstva, a izvesno je da će u budućnosti više i snažnije da podržava privredne subjekte na ovim prostorima.

Pogledajte i ovu vest

Todić i Jović obišli radove na asfaltiranju puta u selu Jošanica

U okviru današnje posete opštini Leposavić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, …