subota, 26.septembar 2020
Naslovna / Lokalna samouprava / Zapošljavanje mladih prioritet i obaveza lokalne samouprave

Zapošljavanje mladih prioritet i obaveza lokalne samouprave

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas ugovore za zapošljavanje 22 lica, u okviru programa koji opština Leposavić realizuje kroz javne radove i u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.Opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Todićem aktivno radi na zapošljavanju mladih, obezbeđivanju bolje budućnosti mladih i stvaranju uslova za održivi ostanak i opstanak na ovim prostorima.
U toku današnjeg dana, ugovore je potpisalo 16 lica u okviru opštinske uprave Leposavić na poslovima „Čišćenje i održavanje javnih površina“, kao i 6 lica u okviru Crvenog krsta Leposavić na poslovima „Distribucija humanitarne pomoći i lekova“, koja će biti angažovana na period od 4 meseca.
„Mi kao lokalna samouprava brinemo o položaju mladih u opštini Leposavić i ulažemo velike napore kako bi uposlili mlade ljude i omogućili im da žive od svog rada i stvore kvalitetnije uslove za život na Kosovu i Metohiji. Potpisali smo ugovore o zapošljavalju sa 45 lica sa teritorije opštine Leposavić u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Ovo nije trajno rešenje ali se trudimo da bar trenutno koliko toliko olakšamo svima.
Lokalno rukovodstvo ulaže veliki trud i dajemo sve od sebe da svima obezbedimo stalno zaposlenje, jer smo porepoznali da je to veliki problem svih nas“, rekao je Todić.On je naglasio da su volonteri, koji su za vreme pandemije korona virusa bili angažovani na terenu u pomoći najugroženijem stanovništvu,starim i obolelim licima, danas potpisali ugovore o zaposlenju na 4 meseca i da je to dodatni podstrek i za njih kao i za lokalnu samoupravu da nastavi da radi na zapošljavanju mladih i obezbeđivanju kvalitetnijih uslova života.Nakon potpisivanja mladi su istakli da je ovo od velikog značaja za njih, da je ovo dokaz da nisu zaboravljeni i da lokalna samouprava sprovodi obećani program zapošljavanja mladih, koji je od velikog značaja kako za njih, tako i za društvo, jer su mladi budućnost.
Oni su izrazili zahvalnost opštinskom rukovodstvu i predsedniku Todiću, na pruženoj šansi, brizi i odgovornom pristupu prema mladima.U okviru programa zapošljavanja i u cilju realizacije aktivne politike zapošljavanja u opštini Leposavić, koji se sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, u junu mesecu su zapošljena još 23 lica, na javnim radovima, i to 9 lica u okviru Javnog komunalnog preduzeća „24. Novembar“ Leposavić i 14 lica u sklopu JP „Direkcije za građevinsko zemljište i puteve“.

Pogledajte i ovu vest

Rekonstrukcija i asfaltiranje puteva i pristupnih saobraćajnica u Ibarskoj Slatini

Predstavnici opštine Leposavić na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem prisustvovali su izvođenju završnih radova na …