субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Трочлана комисија општинске управе Лепосавић процењује штету на кући Стојанке Пешић

Доказ да локална самоуправа у сваком тренутку показује посвећеност и одговорност према сваком свом грађанину, јесте реакција општинског руководства која је уследила дан након што је Стојанки Пешић, у породичној кући у насељу Водица, приликом пожара у потпуности изгорела спаваћа соба и тиме проузрокована знатна материјална штета.

Поводом овог догађаја, општина Лепосавић формирала је трочлану Комисију чији је задатак да изађе на лице места, утврди чињенично стање и изврши процену причињене штете на стамбеном објекту, како би у најкраћем временском року штета била надокнађена, а све у циљу довођења објекта у првобитно стање и обезбеђивања адекватних стамбених услова за оштећену Стојанку Пешић. С обзиром да је штета тотална, то је поменутој потребно пружити сву неопходну помоћ, у виду санације и адаптације спаваће собе, како би јој било омогућено да и даље живи у нормалним условима, достојним човека.

На овај начин, руководство општине Лепосавић, на челу са председником Зораном Тодићем показује бригу подједнако за породице које живе у лошим социо-економским и стамбеним условима, као и за лица која услед немилих догађаја као што је овај, остану без елементарних услова за живот и самим тим изискују помоћ и подршку локалне самоуправе.

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …