уторак, 27.фебруар 2024
АКТУЕЛНО

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се грађани општине Лепосавић да су мере које је Општински штаб за ванредне ситуације донео на седници одржаној дана 22.03.2020. године, и даље на снази:

  1. Забрањује се свим грађанима општине Лепосавић, без обзира на године старости, кретање у периоду од 17:00 ͪ до 05:00 ͪ , осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу
  2. Ограничава се рад продавница мешовите робе и апотека у општини Лепосавић на период од 07:00 ͪ до 16:00 ͪ .

Још једном подсећамо наше грађане да су поменуте мере Општинског штаба за ванредне ситуације донете искључиво на основу одлука и упутстава које је Влада Републике Србије донела у сарадњи и по препоруци еминентних српских и кинеских стручњака из области епидемиологије, као и других надлежних институција, са циљем да у највећој могућој мери заштити целокупно своје становништво од заразне болести и спречи ширење епидемије изазване вирусом COVID-19.

Апелујемо на грађане наше општине да се строго придржавају прописаних мера и не излазе на улице без преке потребе, чак ни у време када је кретање дозвољено, а старија лица и хроничне болеснике молимо да се стриктно придржавају свих до сада донетих мера, упутстава и  препорука надлежних органа да не напуштају своје домове, да покажу одговорност и према себи и према другима, јер једино тако можемо да сачувамо наше животе и животе наше деце.

Свесни озбиљности ситуације и тежине болести са којом се суочавамо, немојмо додатно отежавати ситуацију ширењем дезинформација и тиме изазивањем панике и узнемирености наших грађана.

Уједно апелујемо и на власнике продавница мешовите робе и апотека, да поштују ову меру, да покажу личну и друштвену одговорност, а грађане да остану самодисциплиновани и солидарни,  да се уздрже од непотребног стварања залиха хране, обзиром да је тренутна снабдевеност продавница у општини Лепосавић на задовољавајућем нивоу и не прети несташица основних животних намирница.

Хвала на разумевању!

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Зоран Тодић

 

 

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …