уторак, 5.март 2024
АКТУЕЛНО

Додела пољопривредне опреме за 35 пољопривредних произвођача из Лепосавића

Општина Лепосавић је у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије издвојила  значајна средства за подстицај и  развој пољопривреде на територији општине Лепосавић у оквиру Програма расподеле подстицајних средстава за развој пољопрвреде на простору АП КиМ за 2018.годину. Овај програм има за циљ унапређење конкурентности, достизање стандарда квалитета пољопривредних производа, а све како би се подстакао економски развој и обезбедио одрживи опстанак српских средина на простору Косова и Метохије.

У складу са тим, Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије је за 2018. годину определила  значајна финансијска средства у износу од 20.107.074,00 динара за подстицаје у виду опреме за воћарство и система за наводњавање за пољопривредне произвођаче са територије општине Лепосавић. У оквиру овог Програма за 2018.годину у новембру 2019.године подељени су тримери и црева за наводњавање кап по кап за 43 корисника са територије ооштине Лепосавић.

Данас је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, са сарадницима, у оквиру Програма расподеле подстицајних средстава за развој пољопривреде на простору  АП КиМ за 2018.годину уручио подстицајна средства у виду опреме за воћарствао и система за наводњавање (опрема за наводњавање „кап по кап“,  пумпе за наводњавање и цистерне за воду) за 35 пољопривредних произвођача са територије општне Лепосавић. У оквиру истог Програма у предстојећем периоду  биће уручена противградна опрема за још 4 корисника са територије општине Лепосавић.

Изјаву председника општине Зорана Тодића можете погледати у прилогу ТВ Моста на 17:55 – 20:25 снимка

додела пољопривредне опреме у Лепосавићу Тв Прилог

 

 

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …