среда, 24.јул 2024
АКТУЕЛНО

Полагање камена темељца за ученички дом у Лешку

Председник Привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Дамјан Јовић, са сарадницима, присуствовали су данас у Лешку полагању камена темељца и почетку радова на изградњи ученичког дома у оквиру Пољопривредне школе Приштина – Лешак. Поред директора Пољопривредне школе, Бојана Игњатовића, догађају су присуствовали и директори јавних установа, институција и предузећа са територије општине Лепосавић, као и многобројни грађани.

Гдин Дамјан Јовић у својој изјави рекао је да је циљ Владе Републике Србије да оваквом инвестицијом задржи младе да овде уче и студирају , да овде заснују породице. Такође је напоменуо да ученички дом у Лешку када се направи да ће бити најрепрезентативнији у читавој Србији и да је укупна вредност инвестиције износи 237 000 000 ,00 динара односно око 2 милиона еура.

Председник Зоран Тодић у свом обраћању се захвалио Канцеларији за Косово и Метохију, Влади Републике Србије , Председнику Александру Вучићу што се један овакав пројекат региналног карактера реализује на територији наше општине. Председник Зоран Тодић напомиње да градњом ученичког дома у оквиру пољопривредне школе Лешак ојачавамо српске институције на Космету и најављује кроз инвестициони план још много значајних пројеката који ће се спроводити у нашој општини. Нема сумње грађани а посебно млади ће ускоро на терену видети лепшу будућност у најсеврнијој косметској општини јер ће ученички дом упослити минимум 20 људи , наравно бољитак ће осетити и пољопривредни произвођачи који ће снабдевати храном ову установу.

На крају директор Пољопривредне школе Приштина – Лешак Бојан Игњатовић каже да ова инвестиција за школу значи много и да са својим капацитетом од 100 лежајева тј 50 двокреветних соба ће повећати број ђака у будућности самим тим ће се створити и услови за повећање примарне и секундарне производње пољопривредне школе у оквиру њених редовних активности. гдин Бојан Игњатовић се такође захвалио Канцеларији за Косово и Метохију на овој великој инвестицији.

 

 

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …