четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и Лешак под називом „За лепшу и здраву животну средину“. У сарадњи са ЈКП „24 новембар“ и ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве“, спроведено  је низ активности са циљем уређења  јавних површина, простора око стамбених и пословних објеката у Лепосавићу, Сочаници и Лешку.

Општинско руководство посвећено је очувању и заштити животне средине, тако да током године имамо више акција које доприносе очувању животног простора. Самим тим локална самоуправа апелује на све мештане, посебно на неодговорне појединце, да отпад неодлажу на сваком кораку и тако формирају дивље депоније које угрожавају животну средину и здравље људи.

Општина Лепосавић је у сарадњи са ЈКП „24.новембар“ и ЈП ,,Дирекцијом за градско грађевинско земљиште и путеве“ обезбедила додатни простор за одлагање отпада, док је прикупљени отпад транспортован на места предвиђена за то.

Учешће у акцији узеле су све установе, јавна предзећа, привредна друштва, приватни предузетници, удржења, цивилни сектор, као и становници општине Лепосавић, како би својим учешћем дали допринос реализацији ове акције и допринели чистој и здравој средини у којој живимо.

Циљ акције „ За лепшу и здраву животну средину“ је подизање свести код грађана у заштити и очувању животне средине како би смо живели у здравом и лепшем животном простору.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …