уторак, 27.фебруар 2024
АКТУЕЛНО

Општина Лепосавић наградила ђаке генерација, носиоце Вукових диплома и спортисте

Уочи великог празника Видовдана, традицонално је уприличен  пријем за најбоље ученике, носиоце Вукове дипломе и ђаке генерација из три основне и две средње школе са територије општине Лепосавић. Укупно је награђено 19 ученика, од тога њих петоро су ђаци генерација. Награде у виду књиге и лап топ рачунара ђацима генерације уручио је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима, док су носиоци Вукове дипломе на поклон добили књигу и таблет рачунаре.

Председник Тодић честитао је награђеним ученицима на великом успеху који су постигли, пожелевши им срећу и пуно успеха у наставку школовања.

„Овај догађај који смо данас приредили је традиција у нашој општини. Пут до вашег успеха поплочан је великим трудом, радом и одрицањем. Ово није само ваш успех, већ је и успех ваших родитеља, наставника и целокупног друштва. Данас се налазимо у просторијама Основне школе „Лепосавић“ због свима познате ситуације. Заиста ми је много жао, свима нама одраслима, што наша деца све ово проживљавају. Жао ми је што сте одрастали у оваквим околностима, за разлику од ваших вршњака широм Србије, али и Европе и света. Морамо да живимо и верујемо да ће доћи боље време, да ће генерације које долазе иза вас живети и школовати се у неком бољем окружењу. На нама је да се потрудимо да та будућност буде боља тако што ћемо стварати кавлитетније услове за рад и живот на овим просторима. Ми као локална самоуправа препознајемо ваш труд и успех, а овим скромним поклонима и пријемом желимо да вам се захвалимо и да честитамо на постигнутом успеху. Општина је ту, заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију и нашом државом Србијом, да подржи и помогне у сваком погледу, како би сте ви једног дана били стуб развоја и напредка нашег друштва у целини“, рекао је Тодић.

Награда је било и за футсал тим Основне школе „Лепосавић“, који је на Републичком такмичењу освојио прво место у веома јакој конкуренцији.

Награђени ученици захвалили су се руководству општине Лепосавић на челу са председником Тодићем на урученим поклонима, истакавши да ће се трудити да у наставку школовања оправдају епитет најбољих ученика и достојно представљати нашу општину где год се налазили.

Ђацима генерација Учитељски факлутет у Призрену са Привременим седиштем у Лепосавићу  поклонио је таблет рачунаре пожелевши им да наставе истим стопама као и до сада.

 

Фото: Александар Танасковић

Погледајте и ову вест

Запошљавање младих приоритет руководства општине Лепосавић

У сали Скупштине општине Лепосавић уручени су уговори за 33 младих лица у оквиру програма …