недеља, 21.април 2024
АКТУЕЛНО

Поводом школске славе Светог Саве додељени поклон пакетићи ученицима нижих разреда основних школа

Уочи обележавања школске славе Светог Саве председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима посетио је данас Основну школу „Лепосавић“ у Лепосавићу и том приликом ученицима ове школе уручио поклон пакетиће. Поклон пакетиће обезбедила је братска општина Стара Пазова на челу са председником Ђорђем Радиновићем.

За ученике ОШ „Вук Караџић“ у Сочаници поклоне је обезбедио председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, док је за ученике ОШ „Стана Бачанин“ из Лешка поклон пакетиће обезбедила локална самоуправа. Укупно је подељено 604 поклон пакетића ученицима од првог до четвртог разреда.

Председник Тодић захвалио се братској општини Стара Пазова и Милораду Арлову, поручивши  да ће општинско руководство наставити да води рачуна о свим ученицима на територији општине Лепосавић.

„Као и претходних година уочи школске славе Светог Саве обезбеђени су поклон пакетићи за све ученике од првог до четвртог разреда у нашој општини. Пакетићи су и ове године стигли из наше братске општине Стара Пазова, којима се неизмерно захваљујемо на неизмерној бризи и подршци. Ове године поклони су стигли и од наше браће преко Дрине, из Републике Српске од нашег пријатеља Милорада Арлова. Искористићу прилику да свим ученицима и просветним радницима честитам школску славу, Светог Саву, са жељом да истрају на путу васпитања и образовања у духу светосавља. Ми ћемо наставити да уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије улажемо у образовне институције, јер улагање у образовање је заправо улагање у бољу будућност“, рекао је Тодић.

Директори Основних школа, наставно особље и ученици захвалили су се општини Стара Пазова, Милораду Арлову и општинском руководству на челу са председником Зораном Тодићем на поклонима које су обезбедили, али и на константној подршци у стварању бољих услова за рад у образовним институцијама.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …