недеља, 21.април 2024
АКТУЕЛНО

Настављено са санацијом штете настале поплавама у општини Лепосавић

На територији општине Лепосавић у току је санација штете настале услед обилних падавина и изливања река. Директор Јавног предузећа „Дирекције за грађевинско земљиште и путеве“ Александар Милетић истиче да су у сарадњи са општинским руководством ангажовали све распложиве ресурсе и да су надлежи и екипе од почетка на терену како би најпре заштитили животе наших суграђана, а потом њихову имовину и осталу инфраструктуру мислећи пре свега на мостове и путеве.

 

„Општина Лепосавић је формирала стручне комисије за процену штете услед поплава  које су почеле са радом и које пописују штету по задатом налогоу и задацима као и по пријави грађана која им је настала услед поплава. Где год услови дозвољавају вршимо санацију штете, на капиталним инфраструктурним објектима, као што је уређење корита Вучанске и Гркајске. Такође радови се изводе и на Јошаничкој реци, где смо заштитили одређену имовину, односно стамбене објекте поред реке пошто се ток Јошаничке реке услед бујичног пораста водостаја променио. У сарадњи са фирмом „Космет пут инжињеринг“ ради се на санацији моста на овој реци“ рекао је Милетић.

 

Механизација је по приоритету ангажована на рашчишћавању путних праваца у селима тамо где је бујица начинила штету. Ради се на санацији клизишта у Јошаници и Доњем Крњину, а у току је рашчишћавање речног корита око мостова како би се заштитили од евентуалног угрожавања.

Како би се ублажиле последице ове еклементарне непогоде, на терену је ангажована сва расположива механизација Јавног комуналног предузећа „24. Новембар“ Лепосавић, ЈП  „Дирекција за грађевинско  земљиште и путеве“ Лепосавић, као и тешка и сва друга расположива механизација из приватног сектора.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …