среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Запошљавање младих приоритет руководства општине Лепосавић

У сали Скупштине општине Лепосавић уручени су уговори за 33 младих лица у оквиру програма Владе Републике Србије „Моја прва плата“ коју спроводи Национална служба за запошљавање на територији општине Лепосавић. У установама, институцијама и предузећима која функционишу у  Лепосавићу, кроз овај програм биће ангажовано  укупно 116 лица, и то 93 у јавном и 23 у приватном сектору. У Општинској управи ангажовано је 33 младих.

 

Уговоре су уручили директорка Покрајинске службе за запошљавање за КиМ Верица Ћеранић, Наташа Настић члан Привременог органа општине Лепосавић и Милош Милосављевић директор Филијале НЗС у Косовској Митровици.

 

Члан Привременог органа општине Лепосавић Наташа Настић захвалила је свима који су учесници овог програма и нагласила посвећеност локалног руководства на запошљавању младих.

 

„Данас су у општини 33 лица потписали уговоре о радном ангажовању у оквиру програма „Моја прва плата“ од укупно 116 лица која су на овом програму у јавном и приватном сектору. Захваљујем се Националној служби за запошљавање и Министарству за рад, борачка и социјална питања која нам излазе у сусрет већ неколико година у оквиру овог програма, али и у оквиру јавног позива за стручно оспособљавање у оквиру ,,Локалног акционог плана за запошљавање“ где је општина суфинансијер“, рекла је Настић.

 

Овим програмом млади ће стећи довољно знања, вештина и радног искуства. Програм траје девет месеци и за то време лица ће примати новчану надокнаду од 25 000 динара са средњом стручном спремом, а са високом стручном спремом 30.000 динара.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …