среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Одржана аудиција за дечије музичко такмичење „Србија у ритму Европе“

У сали Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу данас је одржана аудиција за највеће дечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу. За данашњу аудицију, која се већ другу годину за редом одржава у Лепосавићу, владала је велика заинтересованост код деце из наше општине која су направила феноменалну атмосферу током трајања аудиције.

Деца Лепосавића представила су своје таленте у виду песме и плеса, а од тридесетак пријављених одабрано је њих петоро који ће представљати нашу општину на такмичењу. Међу изабранима су Андреа Арсенијевић, Јованка Ћирковић, Ива Баловић, Анђела Николић и Ена Јовановић. Представници општине Лепосавић, као једине општине са Косова и Метохије, надметаће се са вршњацима из још 24 општине из Централне Србије и Војводине.

Општина Лепосавић на челу са председником Зораном Тодићем пружила је сву неопходну подршку учешћу деце из Лепосавића на овом такмичењу. Сам позив и касније учешће на овом такмичењу представљају велику част и привилегију за нашу општину да буде део једног великог музичког такмичења који је регионалног карактера.

Ово музичко такмичење има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. Процес припрема деце за телевизијски пренос траје 9 месеци у току којих се деца обучавају са телевизијским тимовима „Ритма Европе“ да у телевизијском преносу представе додељену земљу Европе, Израел или Аустралију. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала.

Ове године град Домаћин телевизијског преноса “Србија у ритму Европе” је општина Зрењанин.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца код спомен чесме и свечаном академијом у Сочаници обележена 106.годишњица Топличког устанка

Поводом обележавања 106 година од подизања Топличког устанка данас је код спомен чесме у Сочаници …