субота, 9.децембар 2023

Разноврсна понуда општине Лепосавић представљена на 44. Међународном Сајму туризма у Београду

Последњег дана 44. Међународног Сајма туризма у Београду на штанду Канцеларије за Косово и Метохију представила се општина Лепосавић. Укупно 11 излагача представило је туристичке потенцијале наше општине од спортских манифестација, народних ношњи, локалних вина, домаћих јела и рукотворина.

На почетку презентације присутнима се обратио директор Спортско-туристичке организације Лепосавић Марко Радосављевић, који је позвао туристе да посете нашу општину и сами се увере у шаренолику понуду коју ова најсевернија општина на Косову и Метохију нуди.

Чланови Културно-уметничког друштва „Копаоник“ одржали су наступ који на најбољи начин осликава богатство песме, игре и културно наслеђе наше општине. Затим је уследило представљање оутдор потенцијала општине Лепосавић, као и обележавање 20 година од оснивања рафтинг манифестације ,,Спуст без граница“. Ове године Спортско-туристичка организација Лепосавић је ставила акценат на оутдор потенцијале општине и у наредном периоду радиће на њиховом развоју.

Посетиоци штанда Канцеларије за Косово и Метохије имали су прилику да присуствују изложби фотографија, народних ношњи и манастирских производа, као и дегустацији вина.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …