четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Никада не смемо заборавивити!

Поводом обележавања годишњице почетка Нато агресије на Савезну Републику Југославију пре 21.годину, у знак сећања на страдале грађане општине Лепосавић који су дали своје животе бранећи отаџбину током ратних дејстава на Kосову и Метохији, у општини Лепосавић данас је одржан парастос и полагање венаца на спомен обележја у све три месне заједнице.

Ове године скромније и без окупљања грађана у складу са новонасталим ванредним стањем због спречавања и ширења коронавируса, као и мерама донетим од стране штаба за ванредне ситуације, помен је служило свештенство Српске православне цркве.

У име општине Лепосавић венце су положили председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима. Овом приликом председник Тодић је изразио дубоко жаљење што смо и данас као и пре 21.годину у ванредном стању, данас протов невидљивог непријатеља, за разлику од те 99-те године када смо наспрам нас имали најмоћнији војни савез на планети.

Данас, после више од две деценије, сећамо се свих оних који су за слободу отаџбине дали оно највредније, свој живот. Зато је данас важно напоменути, да ми заправо испуњавамо нашу обавезу према свим нашим херојима и јунацима који су недужно страдали. Данашњи дан нас увек подсети на тешка времена, на разарање, на звуке сирена и детонације пројектила. Била су тешка времена те 99-те и тада као и много пута кроз историју страдао је српски народ. Те 1999-те године били смо сами, препуштени сами себи, у неравноправној борби, успели смо да се сачувамо, захваљујући јединству, вођени духом наших предака на овој светој земљи.

Овом приликом, председник Тодић је истакао да је губитак који су претрпеле породице и ми као народ, ненадокнадив. Морамо сви, свако на свој начин увек дати све од себе да се ово страдање никада не понови у времену које је пред нама. Било је тешко 99-те године, и данас је тешко, зато будимо сложни, јединствени, солидарни. Поштујмо мере и препоруке, јер све што радимо радим због здравља свих нас. Борба нам предстоји али овог пута са непријатељем ког не видимо.

Слава јунацима!!!

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …