понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Петар Петковић и Зоран Тодић обишли социјално угрожене породице на територији општине Лепосавић

Током посете општини Лепосавић, у оквиру планираних активности, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, председник Привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић, у пратњи сарадника и у сарадњи са Домом здравља Лепосавић, обишли су социјално угрожене породице, као и породице које се издржавају приходима од пољопривредне производње и сточарства. Захваљујући подстицајним средствима за развој пољопривреде за која Влада Републике Србије годишње издваја значајна финансијска средства, велики број домаћинстава на територији општине Лепосавић опстаје и остаје да живи од свог рада на овим просторима.

Општински званичници заједно са представником Владине Канцеларије за Косово и Метохију обишли су најпре у селу Мошница породицу Часлава Петковића, а затим и породице Веселина Петковића и Радојка Михајловића . Даљи рад и обилазак социјално угрожених породица настављен је у селу Кајково посетом породица Милана Нешовића и Срђана Стефановића. У склопу данашњих активности обиласка породица, обиђена је и шесточлана породица Дејана Блажарића из Горњег Јариња.После Горњег Јариња, делегација коју предводи председник Зоран Тодић, заједно са господином Петром Петковићем и сарадницима, упутила се у село Јелениће, како би се упознали са условима у којима живи сеоско домаћинство Слободана Јеленића .

После обиласка села Мошница ,Г.Јариње,Кајково и Јелениће са десне стране Ибра делегација наставља обилазак  породице Милана Стојановића, који живи у селу Стрмац са мајком, супругом и двоје деце. Данашња посета завршава се обиласком породица Бисере Ибрахимовић, Латифа Ејуповића, Бајрама Ејуповића и Беха Исламовића из Каљина.

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …