недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Председник Зоран Тодић посетио мештане села Дрен

Председник привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић у пратњи сарадника, у сарадњи са Домом здравља Лепосавић, обишао је данас пет породица које живе у селу Дрен.  Како би се упознао у кавим условима живе са којим проблемима се сусрећу и какве потребе постоје које би побољшале њихове опште услове живота он је сасвојим тимом евидентирао проблеме а уједно и лично чуо од мештана шта је то што би њима олакшало живот и рад. Овом приликом председник Тодић је истакао да ће локална самоуправа и у будућем периоду решавати проблеме својих суграђана и чинити све напоре како би им се обезбедили бољи услови за опстанак и останак на овим просторима. У разговору са председником Тодићем, мештани овог села су истакли да им је данашња посета од великог значаја и доказ да држава Србија, као ни локална самоуправа неће заборавити ни препустити самом себи ниједног поједица који живи у тешким условима.

У склопу данашње посете породицама које живе у селу Дрен, обиђена је породица Димитријевић. Домаћин Славиша живи у породичном домаћинству са супругом, троје деце и мајком. Издржавају се од пољопривредне делатности и сточарства.  Гаје краве, бикове и свиње. Овом приликом домаћин је истакао да им је потребна нека од прикључних пољопривредних машина, односно роло преса за сено, као и санација пута до куће.Такођеје обиђена и породица Видосава Обрадовића из села Дрен. Његова породица броји четири члана. Баве се пољопривредом као примарном делатношћу и сточарством, тачније узгојем крава и крмача.

Посета настављена обиласком и Бобан Бојанића који  живи са супругом, двоје деце и мајком. И ова породица себи обезбеђује егзистенцију од пољопривреде и сточарства. Као приоритетну потребу наводе прикључну пољопирвредну машину, тачније балирку, као би унапредили и поспешили пољопривредну делатност.Овом приликом обиђена је и породица Вукићевић. Домаћин Радољуб живи у породичном домаћинству са супругом, ћерком, сином, снајом  и унуком. Ова породица поседује фарму коза и на тај начин обезбеђују себи егзистенцију. У разговору са руководством општине навели су да би им донација неколико сточних грла, односно коза сорте алпина, умногоме допринела поспешивању и проширењу ове делатности од које се издржавају.

Данашња посета мештанима села Дрен завршена је обиласком Марка Бојанића. Како истиче, данашња посета за њега значи много, јер зна да није препуштен сам себи и да ће локална самоуправа учинити све како би му се обезбедили барем основни услови за живот. Марко је некада био запослен у д.о.о Храст Лепосавић. Тренутно нема примања. Живи сам. Кућа у којој живи у веома је лошем стању, без прикључене воде и без купатила, а самим тим и без елементарних услова за живот. У разговору са председником Тодићем истиче да би му прикључивање воде у кући, као и изградња и опремање купатила умногоме олакшало обављање свакодневних активности.

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …