уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Председник Зоран Тодић са сарадницима доделио саднице воћа

Председник Привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић, са сарадницима, доделио је данас подстицајна средства у виду 11.549 садница различитих врста воћа за потребе 106 индивидуалних пољопривредних произвођача и пољопривредних газдинстава са територије општине Лепосавић, чија вредност износи 4.660.204,00 динара.

Као и протеклих година, општина Лепосавић, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије издвојила је значајна финансијска средства на име реализације Програма расподеле и коришћења подстицајних средстава за развој пољопривреде на простору Аутономне Покрајине Косово и Метохија за 2019. годину. У оквиру реализације овог Програма, који је намењен развоју воћарства, oпштина Лепосавић је по затварању Јавног позива за доделу подстицаја, сачинила коначну листу индивидуалних пољопривредних произвођача и пољопривредних газдинстава којима ће бити додељене саднице и спровела поступак јавне набавке за доделу укупно 11.549 садница шљива, крушака, јабука, лешника, вишања, трешања, ораха и дуња.

На овај начин, општина Лепосавић у сарадњи са Владом Републике Србије и Канцеларијом за Косово и Метохију настоји да кроз разне врсте подстицаја обезбеди што боље услове пољопривредним произвођачима како би унапредили делатност којом се баве, а све у циљу оснаживања породичних домаћинстава која живе од свог рада и на тај начин опстају на овим просторима.

У својој изјави председник је нагласио да држава Србија улаже и улагаће средства за оснаживање пољопривреде на просторима Косова и Метохије као и то да општина Лепосавић има огроман потенцијал за развој воћарства првенствено ,уједно нагласивши да је у току конкурс који је определила  Канцеларија за КИМ за подстицаје за производне капацитете у овој области. Комплетна изјава на линку испод:

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …