уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Пријемом родитеља и породица палих бораца и полагањем венаца на спомен обележја, обележен Дан општине Лепосавић

Дан општине Лепосавић ове године обележен је скромније и у складу тренутном ситуацијом у којој се српски народ налази. Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима уприличиo je пријем за родитеље и породице палих бораца из општине Лепосавић у задњем рату 1999.године. Пријем је почео минутом ћутања којим је још једном одата почаст палим борцима који су дали живот у одбрани наше отаџбине.

Својим присуством, израз поштовања према породицама жртава изразили су и заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душица Николић и помоћница директора Милена Парлић.

Председник Привременог органа општине Лепосавић честитао је свим мештанима Лепосавића Дан општине и том приликом истакао да је у овом тешком тренутку за српски народ најважније да будемо сложни и јединствени са  вером да ће и ова тешка времена проћи.

„Ове године обележавамо Дан општине скромније него што је то био обичај и пракса ранијих година. Без обзира на све те притиске и изазове са којима се свакодневно суочавамо и немогућности приступа згради општине Лепосавић радницима и запосленим  Дан општине Лепосавић обележавамо на једна другачији, скромнији начин у складу са тренутном ситуацијом, пријемом родитеља и породица палих бораца из 1999. године и полагањем венаца и цвећа на спомен обележја страдалим српском херојима како у задњем рату, тако и онима који су страдали кроз векове за одбрану своје земље и у борби за слободу. За мене и моје сараднике ово је један од најтежих тренутака. Не постоје речи којима би се могла описати колико је велика њихова жртва и ваша бол. Наша је обавеза да чувамо од заборава њихову жртву, а младим поколењима да указујемо колико је њихово јунаштво било у односу на снагу непријатеља“, рекао је Тодић.

Заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић честитатала је Дан општине изражавајући наду да ће се наредних година окупљати у бољим условима. Она је јасно поручила да је држава Србија овде на територији општине Лепосавић, била и биће и у тешким тренуцима.

Након пријема, уследило је полагање венаца и цвећа на спомен обележја страдалим јунацима испред зграде општине Лепосавић и у парку Основне школе „Лепосавић“. Поред Лепосавића венци су положени и на спомен обележја у Лешку и Сочаници.

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …