уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Представници Канцеларије за Косово и Метохију обишли реализоване инфраструктурне пројекте у општини Лепосавић

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић и помоћница директора Јелена Стојковић посетили су данас општину Лепосавић. Они су у пратњи председника Привременог органа Општине Лепосавић Зорана Тодића и његових сарадника, обишли су новосаграђене и саниране мостове у селима Дрен, Мекиниће и Јошаница који су се урушили и значајно оштетили услед елементарних непогода и поплава  које су задесиле нашу општину почетком године.

Уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију, Дирекције за градско-грађевинско земљиште и ЈКП „24 новембар“ успешно смо у великој мери санирали последице елементарних непогода. Данас имамо прилику да видимо да су скоро сви мостови изграђени и реконструисани, путеви поправљени, а клизишта успешно санирана.

Заменик директора Канцеларије за КиМ истакао је Влада Републике Србије и Канцеларија за КиМ уложила значајна средства како би се проблеми мештана погођеним поплавама у што краћем временском року решили.

„Данас смо у току дана успели да обиђемо локације срушених мостова, путева који су били оштећени и имали прилику да са домаћинствима попричамо и о значају свих тих пројеката али и другим проблема са којима се они суочавају у свакодневном животу. Овде где смо у једном специфичном тренутку да пренесемо поруку директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића, Владе Републике Србије, да ћемо и даље у једном интензивном раду, присуству овде на терену, заједно са представницима локалне самоуправе скратити тај пут од потреба становништва на Косову и Метохији до њихове реализације за које у сваком случају радимо врло посвећено и можемо рећи на дневном и недељном нивоу“, рекао је Тајић.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић захвалио се представницима Канцеларије за Косово и Метохију и држави Србији на помоћи у санацији штете настале као последица елементарне непогоде.

„Данас смо обишли велики број санираних и новосаграђених мостова и осталих инфраструктурних објеката који живот значе нашем становништву, тако да користим прилику да се захвалим у име општине Лепосавић и нашег становништва, представницима  Канцеларије за Косово и Метохију који су данас са нама овде на терену, да се и они увере шта је то што смо ми заједно као локална самоуправа у сарадњи са нашом државом успели да урадимо. Нама је важан сваки човек, свако домаћинство. Ми ћемо наставити у сарадњи са нашом државом Србијом да се боримо и створимо елементарне услове за пристојан живот нашег становништва“, рекао је Тодић.

Мештани поменутих села захвалили су локалној самоуправи и представницима Канцеларије за КиМ на помоћи и подршци коју константно добијају.

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …