уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Вишечланим породицама Ракићевић и Вуловић изгадиће се нове куће

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима, заједно са замеником директора Канцеларије за Косово и Метохију Бориславом Тајићем и помоћницом директора Јеленом Стојковић, обишли су седмочлану породицу Ракићевић у селу Вуча, у засеоку Читлучани, која живи у лошим стамбеним условима. У трошној кући, али пуној љубави, слоге и разумевања, ова породица одолева свим недаћама и немаштини, али са чврстом вером да остане у свом селу, на својој земљи.

Општина Лепосавић препознала је проблеме и потребе породице Љубише Ракићевић, тако да ће уз помоћ и средствама Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије ова вишечлана породица у наредном периоду добити нову кућу.

Након посете у селу Вуча, заменик директора Канцеларије за КиМ Борислав Тајић и помоћница Јелена Стојковић заједно са председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем потписали су уговор о донацији финансијских  средстава за куповину грађевинског земљишта за изградњу куће шесточланој породици Милана Вуловић из Горњег Крњина.

Средства за куповину плаца обезбедило је Удружење – ,,Фондација Дијаспора за матицу“, док је  финансијска средства за изградњу куће обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије

Председник Привременог органа општине Лепосавић упутио је речи захвалности Удружењу – ,,Фондацији Дијаспора за матицу“, као и држави Србији на помоћи и залагању за бољи живот нашег народа.

„Данас је заиста један леп дан, посебно за породице Ракићевић и Вуловић. Ово је још један доказ да држава Србија брине о свом народу који је остао да живи на простору Косова и Метохије. Тако ћемо наставити и у будућем периоду без обзира на све изазове и потешкоће са којима се свакодневно суочава наш народ. Подсетићу да смо у претходних три године уз помоћ државе Србије у нашој општини изградили велики број станова и кућа за потребе нашег становништва, у којима смо удомили и стамбено збринули више од 130 породица, као и да је у завршној фази изградња зграда у којима ће дом добити још 64 породице  становника наше општине и продице у статусу интерно расељених и избеглих лица“, рекао је Тодић.

Породице Вуловић и Ракићевић нису криле радост и задовољство што ће ускоро добити нови кров над главом, изражавајући велику захвалност држави Србији, Канцеларији за КиМ Владе Републике Србије и општини Лепосавић.

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …