недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Помоћ угроженим породицама у Борчану

Члан Привременог органа општине Лепосавић и члан Општинског штаба за ванредне ситуације, Наташа Настић, са сарадницима обишла је данас социјално угрожена домаћинства у селу Борчане, једном од најудаљенијих села на територији општине Лепосавић. У складу са мерама које су на снази, а тичу се забране кретања угрожених категорија становништва, Општински штаб за ванредне ситуације је у сарадњи са Центром за социјални рад Лепосавић обезбедио помоћ у виду пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену за најугроженије кориснике социјалне помоћи, који због придржавања прописаних мера и препорука, нису у могућности да се снабдеју основним животним потрепштинама.

Како у селу Борчане претежно живе старачка, као и самачка домаћинства, чије је кретање током борбе са заразном болешћу забрањено, то је данашња помоћ локалне самоуправе допремљена у праве руке, а све у циљу лакшег превазилежења новонастале ситуације изазване пандемијом вируса корона.Том приликом обиђено је 10 сеоских домаћинстава. Њима су уручени пакети помоћи у храни и хигијени, а све у циљу пружања подршке старијим, болесним и другим угроженим мештанима којима је у овој ситуацији помоћ најпотребнија. На тај начин, локална самоуправа чини све како би њихов положај у овим тешким тренуцима био што лакши и подношљивији.

Члан Привременог органа Наташа Настић је током обиласка и разговора имала прилике да се упозна са условима у којима ове породице живе и да чује које су њихове приоритетне потребе и захтеви, за које ће се Општински штаб за ванредне ситуације побринути да у најкраћем временском периоду буду решени. Највећи број захтева који су изнели мештани овог села односи се на набавку и достављање лекова. Тим поводом, она је указала на могућност пружања било какве врсте помоћи посредством волонтера, који су свакодневно на располагању да својим старијим и најугроженијим суграђанима доставе основне животне намирнице, лекове и све остало што им је потребно.
Данашња посета представника општинске власти охрабрила је мештане овог села, указујући им да немају разлога за бригу, да држава Србија чини максималне напоре и улаже све расположиве ресурсе са циљем да осигура заштиту живота и здравља свог народа на простору Косова и Метохије, додајући да сви појединачно морамо допринети да бисмо успели да пребродимо овај тежак период са што мање нежељених последица. Сходно томе, нема сумње да ће општина и Општински штаб за ванредне ситуације настојати да обезбеде сву неопходну помоћ сваком житељу општине коме је помоћ потребна, како би се на тај начин заједно изборили са опаком болешћу и што пре зауставили њено даље напредовање и угрожавање наших живота.

Мештани села Борчане су изразили велику захвалност представницима општине Лепосавић на данашњој посети, за пружену помоћ, али и за сву бригу и разумевање које општинско руководство показује за потребе ових домаћинстава, која су одсечена од света, поготово у овим тренуцима, када се читав свет, па и наша земља суочава са изазовом пандемије вируса корона.

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …