петак, 14.јун 2024
АКТУЕЛНО

Апостолова у посети Општини Лепосавић

„У Општину Лепосавић Европска унија је до сада уложила око пет милиона евра, а улагања ће и убудуће бити настављена“, рекла је приликом посете овој општини шефица Канцеларије Европске уније на Косову. Шефица Канцеларија Европске уније на Косову Наталија Апостолова састала се са председником Општине Лепосавић Зораном Тодићем са којим је разговарала о досадашњој подршци Европске уније, као и о будућим улагањима у ову општину.

„За нас је веома важно да се усресредимо на области у којима је могуће отварање нових радних места за запошљавање младих образованих људи. Иако смо претходних година имали доста проблема, све што ћемо заједно радити сви одобрени пројекти и њихово спровођење, биће транспарентно“, рекла је Апостолова.

Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић захвалио се Апостоловој на посети и рекао да се нада помоћи Канцеларије Европске уније у решавању дугогодишњег проблема грађана Лепосавића са водоснабдевањем.

„У протеклом периоду канцеларија ЕУ на Косову је пуно финансијски помагала развој наше општине, како кроз инфраструктурне пројекте тако и кроз индивидуалне пољопривредне пројекте за мала и средња предузећа. Оно што сам ја могао да закључим је да смо данас добили уверавање од представника ЕУ да ће они да размотре да реше један од горућих проблема са којима се суочавају наши грађани а то је проблем са водоснадбевањем. Ја се надам и уверен сам да ћемо у скоријој будућности имати на располагању финансијска средства из фонда ЕУ како бисмо решили овај проблем”, каже Тодић.

У различите пројекте у Лепосавићу Канцеларија Европске уније на Косову до сада је уложила око пет милиона евра. Средствима Европске уније реновиран је Дом здравља, док је у предшколску установу у Лешку уложено око милион евра.

„Ми желимо да улажемо више, посебно у образовање. Поред ових пројеката Европска унија је одобрила преко 2,5 милиона евра у инфраструктуру, развој малих и средњих предузећа, пољопривреду и прераду хране у општини Лепосавић. Што се тиче фонда за развој, ми охрабрујемо општину Лепосавић да искористи све своје могућности. Очекујемо да општина добро припреми пројекте ће Одбор за развојни фонд озбиљно размотрити“, рекла је шефица Канцеларије ЕУ на Косову.

Након састанка Апостолова је са председником општине обишла и храм светог Василија Острошког у Лепосавићу.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца и свечаном академијом у Сочаници обележена 107.годишњица Топличког устанка

У организацији Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу и Општине Лепосавић, а у присуству …