петак, 21.јун 2024
АКТУЕЛНО
leposavic najlepse dvoriste

Награде за најлепше двориште у урбаним и сеоским срединама

Са циљем да се скрене пажња на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине, после паузе од две године, Општинска инспекција за заштиту животне средине уз подршку локалног руководства, спровела је акцију „Бирамо најлепше двориште.

На додели награда општински инспектор Зорица Тимотијевић је посебно нагласила да је веома важно да средину у којој живимо и радимо очувамо и улепшамо. На тај начин  чувамо здравље и будућност наше деце.

Скромне новчане награде и признања најбољима уручио је градоначелник Лепосавића Зоран Тодић.

Честитајући добитницима он је рекао да на овај начин општина Лепосавић жели да скрене пажњу свима онима који на било који начин уништавају средину у којој живимо. Награде су само подстрек и порука свима да се потруде да нам Лепосавић  са околином остане и буде леп.

Ове године, одлуком трочлане општинске комисије, додељене су награде за ентузијазам, затим за најлепше уређену  терасу, најлепше двориште у урбаним срединама, најлепше двориште у сеоским срединама, најлепше двориште у предузећима и установама и Месној заједници Лешак за посебан допринос на уређењу и заштити животне средине.

Акција бирамо најлепше двориште организована је и спроведене поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава од 5. јуна 1974. године.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …