уторак, 27.фебруар 2024
АКТУЕЛНО

Одржана прва Јавна расправа о изради предлога буџета општине Лепосавић за 2023.годину

У сали Скупштине општине Лепосавић, данас је одржана прва Јавна расправа о изради предлога буџета општине Лепосавић за 2023.годину. Јавном расправом председавао је председник Скупштине општине Стевица Видосављевић, а предлог Одлуке о буџету у складу са Законом и буџетским оквиром представио је и образложио председник општине Лепосавић Зоран Тодић, директор Одељења за буџет и финансије општине Лепосавић Наташа Настић.

Предлог буџета општине Лепосавић за наредну годину по буџетским економским категоријама обухвата плате и дневнице, робе и услуге, комуналне трошкове, субвенције и капиталне трошкове, тачније економску категорију којом се предвиђа инвестирање у капиталне инфраструктурне пројекате што је у најзначајнијој мери и привукло пажњу присутних.

Буџетским оквиром за опшину Лепосавић у 2023. години опредељен је укупан износ од 5.476.871 евра, од чега је за плате и дневнице планирано 2.336.790 евра, за робе и услуге 429.292 евра, за комуналне трошкове 100.000 евра, за субвенције и трансфере предвиђено је 95.000 евра и за капиталне инвестиције за које је опредељено 2.515.789 евра.

Овом приликом председник општине Лепосавић Зоран Тодић, захвалио се присутнима на учешћу у планирању буџета за наредну годину и известио присутне да је до сада кроз јавне консултације са представницима установа и институција, представницима савета свих Месних заједница ( Лепосавић, Лешак, Сочаница, Бело Брдо, Бистрица и Врачево), одбором за невећинске заједнице, представницима невладиног сектора направљена листа капиталних пројеката који су представљени, а за чију реализацију је потребно више од 2,5 милиона евра.

Учешће у јавној расправи о изради предлога буџета општине Лепосавић за 2023.годину поред представника установа и институција, представника организација цивилног друштва и међународних организација, узели су и мештани који су дали предлоге у вези капиталних инвестиција од значаја за мештане општине.

 

Друга Јавна расправа одржаће се у понедељак 19.09.2022. у сали Скупштине општине Лепосавић са почетком у 15 часова.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …