понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Општина Стара Пазова донирала заштитну опрему

Општинско руководство и Општински штаб за ванредне ситуације општине Лепосавић, на челу са председником Зораном Тодићем, обезбедили су значајну количну заштитне опреме за потребе лекара, медицинских сестара и осталог медицинског особља Дома здравља у Лепосавићу. Захваљујући братском и пријатељском односу и сарадњи председника општине Лепосавић и председника општине Стара Пазова, помоћ у виду заштитне опреме за ову здравствену установу донирала је и општина Стара Пазова.

Тим поводом, председник општине Лепосавић, Зоран Тодић, са сарадницима уручио је данас управнику Дома Здравља Лепосавић, др Љиљани Вукадиновић вредну заштитну опрему на коришћење, а све у циљу сузбијања и спречавања ширења епидемије вируса корона. Заштитну опрему чине хируршке, нитрилне и платнене маске, хируршке рукавице, стерилне рукавице, једнократни и вишекратни комбинезони, заштитна вишекратна одела, каљаче, визири, наочаре, бесконтактни топломери, пулсни оксиметри, апарат за мерење притискa.

Неопходна помоћ која је данас уручена запосленима у Дому здравља, стигла је у правом тренутку, будући да је ових дана почела са радом посебна КОВИД амбуланта у којој се врши пријем и дијагностика пацијената са респираторним тегобама и повишеном температуром, односно пацијената који сумњају да су заражени вирусом корона. У складу са тим, потребно је подићи мере заштите здравствених радника на највиши могући ниво, јер се управо они налазе на првој линији одбране у борби против опаке болести.

У овим посебно тешким тренуцима за српски народ на Косову и Метохији, чији је положај услед ширења инфективне болести додатно отежан, стручна и свака друга врста помоћи и подршке здравственом систему, али и читавом народу на овим просторима је од великог значаја и улива нам мир и сигурност да нисмо сами у борби против суровог непријатеља.

Председник Тодић је указао на значај донације општине Стара Пазова и њеног председника Ђорђа Радиновића, пре свега имајући у виду да су и они сами суочени са проблемом пандемије. Подстакнут тешким временима кроз које сви заједно пролазимо, данашњи чин хуманости је још један показатељ осведочене и више пута доказиване солидарности и бриге коју братске општине показују за своје сународнике у јужној српској покрајини. У свом даљем обраћању, Тодић је информисао јавност да на територији општине Лепосавић и даље има два потврђена случаја заражена вирусом COVID-19, те да су оба оболела пацијента доброг здравственог стања.

Управник Дома здравља, др Љиљана Вукадиновић захвалила се у име свих здравствених радника Дома здравља Лепосавић руководству општине, Општинском штабу за ванредне ситуације, као и донаторској општини Стара Пазова на помоћи у виду заштитне опреме, додавши да им она много значи и да ће значајно допринети да борба против опасног, невидљивог непријатеља буде успешнија и учинковитија.

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …