среда, 17.април 2024
АКТУЕЛНО

Поплављена подручја на територији Лепосавића обишли помоћници директора Канцеларије за КиМ и председник ПО општине Лепосавић

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Игор Поповић и Милош Терзић, заједно са  председником општине Лепосавић Зораном Тодићем и сарадницима, обишли су мештане села Борова и Вуча који су најтеже погођени приликом изливања реке Ибар и бујичних притока.

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Игор Поповић истакао је да су представници Канцеларије за КиМ увек са својим народом, да ће увек бити присутни и помагати свом народу тамо где је то потребно.

 

„Ми смо одмах из Канцеларије за КиМ у координацији са локалним самоуправама косовско-митровачког округа формирмирали кризне штабове, касније ће бити формирана посебна Комисија за процену штете. У овом моменту је рано да се прича о обиму нанете шете, комисија ће детаљно утврдити и извшити процену у циљу поштене надокнаде за насталу штету. Према проценама, ово је била највећа природна катастрофа у последњих 50 година. Кише које су проузроковале изливање Ибра направиле су велика оштећења у Лепосавићу на домаћинствима“, казао је Поповић.

 

Председник Привременг органа општине Лепосавић Зоран Тодић је нагласио да је током обилних падавина и изливања реке Ибар и његових притока начињена велика материјална штета на породичним домовима и помоћним објектима, пољопривредном земљишту, као и на путној инфраструктури и мостовима.

 

„Учинићемо све, а уз помоћ и подршку Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије ублажимо последице и да колико данас кренемо у процену штете, као и да ћемо одмах кренути са уклањањам и санацијом штете. Наставићемо да пратимо ситуацију. Уложили смо све напоре како бисмо ублажили последице ове природне катасрофе. Сва расположива механизација, као и све надлежне службе су на терену како бисмо колико толико ублажили ову елементарну непогоду а све у циљу заштите људи и њихове имовине“, рекао је Тодић.

 

Мештанима села Борова и Вуча поплава је направила велику материјалну штету. Они су се захвалили Канцеларији за Косово и Метохију и локалном руководству на челу са председником Зораном Тодићем на показаној бризи и помоћи.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …