недеља, 21.јул 2024
АКТУЕЛНО

Председник општине Лепосавић испратио чланове КУД-а „Копаоник“ у Мексико на Међународни фестивал фолклора

У холу Центра за културу „Сава Дечанац“ чланове Куд-а „Копаоник“ Лепосавић поздравио је председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима, пожелевши им срећан пут и пуно успеха на предстојећем Међународном фестивалу фолклора у Мексику.

„Желим вам, пре свега, срећан и угодан пут у ову далеку латино-америчку државу ,,да здраво одете и здраво да се вратите“. Да достојно представите нашу држву Србију, наше Косово и Метохију и нашу општину Лепосавић, онако како само ви умете, кроз игру и песму, негујући и чувајући нашу традицију, нашу културу, нашу веру, као што сте много пута до сада приказали на бројним фестивалима у нашој земљи тако и на фестивалима широм света. Ваша општина се поноси вама јер сте ви наш најбољи амбасадор. Преносим вам искрене поздраве од директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који су у сарадњи са општином и овог пута помогли ваше учешће на овом фестивалу“, рекао је Тодић, након чега је члановима КУД-а ,,Копаоник“ уручио новчана средства и заставу Републике Србије, као једином представнику наше земље на овом Међународном фестивалу фолклора у Мексику.

Културно уметничко друштво ,,Копаоник“ из Лепосавића учесник је Међународног фестивала фолклора који се одржава од 09. до 19. септембра у Мексичкој савезној држави Идалгу у граду Пачука, на којем ће се представити и учествовати фолклорни ансамбли и културно уметничка друштва из Аргентине, Чилеа, Италије и многих других земаља.

Овом приликом чланови Куд-а ,,Копаоник“ приредили су мало изненађење руководству општине изведбом једне латино-америчке нумере, након чега су се захвалили председнику и руководству општине Лепосавић на издвојеном времену и константној помоћи и подршци коју им локална самоуправу пружа, нагласивши да им је ипак најдража подршка локалне самоуправе.

Они су данас кренули пут ове Латино-америчке државе.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …