петак, 29.септембар 2023

Важно обавештење-отворена посебна амбуланта у оквиру Дома здравља

Обавштавамо све грађане општине Лепосавић да је у складу са најновијим упутствима Министарства здравља и Завода за јавно здравље Косовска Митровица, Општински штаб за ванредне ситуације, у сарадњи са Домом здравља Лепосавић, данас отворио посебну амбуланту у оквиру Дома здравља, а која ће бити намењена свим грађанима који осете симптоме који упућују на вирус корона, као што је суви кашаљ, бол у грлу, отежано дисање, као и повишена температура.

У оквиру ове амбуланте, која је адекватно опремљена и оспособљена за несметани рад и функционисање, биће организовано 24-часовно дежурство лекара, током којег ће сваки грађанин који код себе препозна симптоме сличне вирусу COVID-19 бити прегледан од стране дежурних лекара и том приликом биће проверено његово здравствено стање. Уједно, сви грађани који су имали блиски контакт са лицима за које је потврђено да су позитивни на вирус корона, потребно је да се обрате поменутој амбуланти Дома здравља у Лепосавићу.

Грађани који осете тегобе и симптоме који указују на вирус COVID-19, могу се обратити дежурним лекарима у амбуланти, на број телефона: 028/83-135. Напомињемо да је ова телефонска линија у оквиру Дома здравља Лепосавић уведена и намењена искључиво за оне грађане који осете симптоме налик на вирус корона.

Молимо грађане наше општине, уколико осете било који од наведених симптома, да се одмах, без одлагања јаве поменутој амбуланти, како би се правовремено подвргли здравственом прегледу, а све у циљу заштите живота и здравља свих наших грађана и спречавања ширења заразне болести.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Зоран Тодић

Погледајте и ову вест

Општина Лепосавић – Oбавештење за грађане

  Обавештење за грађане   У оквиру акције за „За лепшу и здраву животну средину“ …