среда, 19.јун 2024
АКТУЕЛНО

Волонтери општинског штаба стижу до сваке куће

У борби коју водимо против опаке болести изазване вирусом COVID-19, свачији допринос је подједнако важан, како би заједничким снагама превазишли овај тежак период на најбезболнији начин. Велику захвалност дугујемо нашим вредним и неуморним волонтерима, који у сарадњи са Општинским штабом за ванредне ситуације општине Лепосавић свакодневно обилазе своје најстарије и најугроженије суграђане, са циљем да допреме помоћ у виду основних животних намирница, лекова и средстава за хигијену свим, а посебно оним домаћинствима која живе у најудаљенијим селима на територији наше општине.

Тим поводом, током јучерашњег дана волонтери Општинског штаба су обишли домаћинства у селима Постење, Врачево, Манасе и Поткомље, где су спровели веома успешну акцију пружања помоћи, пре свега старијим и болесним лицима, чије је кретање током трајања ванредне ситуације, по препоруци надлежних органа, забрањено. Овом приликом Ненад Вукадиновић, млади волонтер из села Дренове, у изјави медијима, изнео је своје виђење волонтерског позива, истакавши да је овај позив веома тежак и ризичан, али обзиром на јаку вољу, то их не спречава да помогну другима.

Како даље истиче, у овим тешким тренуцима, сви треба да покажу солидарност и да помажу једни другима, да пружају помоћ старијима, а поготово онима који живе у удаљеним местима и којима нема ко да купи основне животне намирнице, лекове и све остало што им је потребно. По његовом мишљењу, млади људи су управо ту да би изашли у сусрет потребама старијих, како би им се на неки начин одужили, због тога што су они створили ову државу. Вукадиновић наглашава да нема места страху од евентуалне заразе вирусом корона, и да неће одустати од даљих акција пружања помоћи, јер, како наводи, „неко мора и то да ради“.

Мештани поменутих села захвални су волонтерима, општинском руководству и  Општинском штабу за ванредне ситуације на указаној помоћи која им моного значи, на томе што свакодневно показују бригу и интересовање за њихове потребе и што несебично помажу у овој тешкој ситуацији.

Волонтери ће и наредних дана наставити са акцијама пружања помоћи својим најстаријим и најугроженијим суграђанима, у све три месне заједнице на територији општине Лепосавић.

Изјаву Ненада Вукадинавића можете погледати у следећем прилогу РТВ МИР-а

Погледајте и ову вест

Братске и пријатељске општине и грдови уручили поклон пакетиће малишанима из предшколских установа на територији општине Лепосавић

Поводом новогодишњих и божићних празника представници братских и пријатељских општина и градова из Србије традиционално …